Facebook-ul este una dintre cele mai cunoscute rețele de socializare si are milioane de membri. Desi este amuzant sa postezi tot felul de imagini si status-uri amuzante, unele lucruri ar trebui tinute pentru tine. Vezi care sunt informatiile care nu au ce sa caute pe timeline-ul tau.

Data si locul nasterii

Probabil te simti bine cand toti prietenii tau iti scriu La multi ani” pe Facebook, insa ar trebui sa te gandesti de doua ori, inainte sa faci publica ziua ta de nastere. Specialistii sustin ca o astfel de dezvaluire este la fel de riscanta precum publicarea informatiilor tale financiare. Hotii pot afla numeroase informatii despre tine stiindu-ți data si locul nasterii. Lasa acea rubrica necompletata, pentru ca oricum prietenii buni stiu cand este ziua ta si te vor suna.

Adresa ta

Adresa la care locuiesti este o informație pe care ar trebui sa o cunoasca doar rudele si oamenii foarte apropiati din viața ta. Numeroase jafuri au avut loc dupa ce hotii au aflat de pe Facebook unde locuieste o persoana, asa ca daca ai trecut-o deja, este momentul sa o stergi.

Numarul de telefon

Ai mare grija unde iti scrii numarul de telefon! Daca nu vrei sa te sune necunoscuti sau prieteni ai prietenilor, nu il trece pe Facebook.

Cate zile mai ai pana la vacanta

Oricat ai fi de nerabdatoare pana pleci in vacanta, nu ai niciun motiv sa scrii asta pe Facebook. Sunt informatii care pot ajunge sub ochii hotilor. Daca vrei neaparat sa le arati celorlalti ca ai fost intr-un loc minunat, posteaza fotografii de acolo cand te intorci acasa.

Numele copilului

Nu face din copilul tau o tinta a hoților! Nu doar ca acesta poate ajunge pe mana traficantilor de carne vie, dar poate fi abordat de infractori pentru a da informatii pretioase despre tine sau locuinta ta, potrivit huffingtonpost.com. Numele copilului tau ar trebui sa fie stiut doar de prieteni si familie.

Cum sa fii in siguranta pe Facebook

Chiar daca poti ajunge in situatii neplacute din cauza retelelor de socializare, nu inseamna ca trebuie sa le abandonezi, ci doar sa fii atenta la ce postezi si sa iti faci un profil cat mai privat. Nu permite oricui sa iti dea cereri de prietenie si monitorizeaza fiecare tag cu numele tau. Nu le accepta decat pe cele care ti se par sigure si care nu iti afecteaza imaginea in niciun fel. Fii cat mai discreta pe Facebook si nu ti se va intampla nimic!
Sursa foto: 123rf.