B365.ro GOOGLE implineste astazi 16 ani. A 16-a aniversare a GOOGLE, marcata printr-un DOODLE SPECIAL
GOOGLE implineste, sambata, 27 septembrie 2014, 16 ani de existenta. GOOGLE isi serbeaza a 16-a aniversare printr-un DOODLE SPECIAL.
Compania Google, fondata in 1998 de doi doctoranzi de la Unviversitatea Stanford, isi serbeaza, sambata, 27 septembrie, cei 16 ani de existenta, marcand evenimentul printr-un logo aniversar.
GOOGLE a pornit cu o investitie de 100.000 de dolari care a venit din partea unuia dintre cofondatorii companiei Sun Microsystems, Andy Bechtolsheim, care au considerat ca un motor de cautare pe Internet poate revoluționa lumea. Cei doi au reusit sa puna bazele unui gigant IT, GOOGLE fiind acum cel mai mare motor de cautare din lume.
Larry Page si Sergey Brin, doi doctoranzi de la Unviversitatea Stanford, au lansat in 1998 motorul de cautare care avea sa transforme lumea pentru totdeauna si al carei numar avea sa se transforme intr-un verb folosit de miliarde de oameni in fiecare zi.
GOOGLE si-a diversificat intre timp serviciile oferite, lansand serviciile Google Maps, Gmail, Google Earth, Google Chrome, sistemul de operare Android, reteaua de socializare Google Plus si achizitionand YouTube.
GOOGLE 16 ANI. GOOGLE implineste sambata 16 ani de existenta si se autoserbeaza printr-un DOODLE aniversar.
A 16-a aniversare a GOOGLE ofera o metoda simpla si rapida de gasire a informatiilor pe web, avand o baza de date despre peste 8 miliarde de site-uri web.
GOOGLE raspundea zilnic, la inceputul anului 2004, la mai mult de 200 milioane de consultari.
GOOGLE, ce inseamna numele celui mare motor de cautare din lume
Numele "Google" este un joc de cuvinte de la googol, neologism englez pus in circulatie de catre americanul Milton Sirotta in anul 1938, prin care acesta desemna numarul urias format dintr-un 1 urmat de 100 de zerouri (10100), scrie Realitatea.net.
GOOGLE dispune acum si de motoare de cautare pentru imagini, carti, bloguri, grupuri de stiri si directoare web.
GOOGLE a fost cotat, la sfarsitul anului 2007, drept cea mai puternica marca globala, dupa criteriul valorii in milioane de dolari (86.057 milioane dolari SUA), dar si dupa modul de perceptie de catre utilizatori, urmatoarele locuri fiind ocupate de companiile General Electric, Microsoft, Coca-Cola, China Mobile, IBM, Apple, McDonald‘s, Nokia si Marlboro.
GOOGLE era, totodata, la sfarsitul lui 2007, compania americana cu cea mai buna reputatie, mai ales datorita modului in care isi trateaza angajatii, potrivit unui sondaj realizat de compania Harris Interactive.
GOOGLE a lansat, in iunie 2012, si un site, EndangeredLanguages.com, destinat conservarii limbilor pe cale de disparitie. Intitulat "proiectul limbilor in pericol", acesta ia in considerare peste 3.000 de limbi si dialecte pentru care s-au creat inregistrari audio de inalta fidelitate.