BenQ Mobile, divizia companiei taiwaneze responsabila de acoperirea pietei telefoniei mobile, a fost desfiintata. Situatia diviziei a inceput sa se inrautateasca in septembrie 2006 cand compania mama, BenQ, a incetat sa o mai sustina financiar datorita lipsei interesului publicului pentru echipamentele dezvoltate de aceasta.

Administratorul firmei, Martin Prager a declarat: "Ceea ce pot spune este ca nu exista nicio sansa de a vinde compania ca un intreg si apoi relansata. Trebuie sa recunoastem ca piata a decis in defavoarea BenQ Mobile". Acestea au fost spuse dupa ce oficialii diviziei au cautat pana la sfarsitul anului trecut un cumparator.

Datoria la bugetul local al orasului Hamburg de 1.16 miliarde de euro va fi acoperita prin scoaterea la licitatie a bunurilor BenQ Mobile (cladiri de birouri, infrastructura IT etc).

Drumul BenQ Mobile a fost unul foarte scurt. In anul 2005 a cumparat divizia telefoniei mobile de la Siemens, iar o perioada s-a mers cu numele comun BenQ-Siemens. Anul trecut, in cadrul expozitiei CeBIT, compania a prezentat numeroase echipamente in domeniu si parea ca are o nisa din piata, dar, dupa cum a declarat si administratorul firmei, utilizatorii au ales concurenta cu vechime.

( www.theregister.co.uk )