RTV. NET: : Bacteriologul Julius Richard Petri, sarbatorit de Google printr-un logo special

Google a sarbatorit, vineri, 161 de ani de la nasterea bacteriologului Julius Richard Petri, inventatorul cutiilor Petri, vase din sticla sau din plastic folosite in laboratoare pentru culturile de celule.
Noul logo, partial interactiv, include imaginile a sase cutii Petri, care inlocuiesc literele cuvantului Google, scrie Mediafax.
In cele sase vase Petri se afla mai multe culturi celulare. La atingerea fiecarei cutii Petri, apar imagini cu obiecte de pe care au fost recoltate respectivele culturi, respectiv un ciorap, o clanta de usa, o tastatura, un burete de vase, dar si o floare si un caine.
Julius Richard Petri (31 mai 1852 - 20 decembrie 1921) a fost un bacteriolog german. El a inventat cutiile Petri pe vremea cand lucra ca asistent al lui Robert Koch, care este considerat a fi "parintele" bacteriologiei moderne.
In perioada 1871-1875, Petri a studiat medicina la Kaiser-Wilhelm-Academy for Military Physicians si si-a luat diploma de medic in 1876. Si-a continuat studiile la Charite Hospital in Berlin si a fost medic militar pana in 1882.
Intre 1877 si 1879, Petri a fost trimis la Imperial Health Office din Berlin, unde a devenit asistentul lui Robert Koch.
Petri a murit in 1921, la varsta de 69 de ani.
Cutiile Petri au permis oamenilor de stiinta sa purifice si sa cloneze colonii bacteriene derivate din celule unice, permitandu-le totodata cercetatorilor sa identifice bacteriile care stateau la baza unei boli. Potrivit presei internationale, aceasta inventie a deschis drumul spre nenumarate alte descoperiri si cercetari in domeniu.
Google isi schimba logoul ocazional, pentru a serba un anumit eveniment major sau o personalitate care a schimbat lumea.