Jurnalul National : ZIUA MUNCII, sarbatorita de Google printr-un Doodle special

Google sarbatoreste, astazi, Ziua Muncii, printr-un logo special, care infatiseaza 4 personaje care muncesc. O femeie la un calculator, un gradinar, un zugrav si o femeie mecanic. In logo-ul creativ mai apar o antena parabolica si un elicopter.
In anul 1889, Congresul Internationalei Socialiste a decretat ziua de 1 Mai ca Ziua Internationala a Muncii, in memoria victimelor grevei generale din Chicago, ziua fiind comemorata prin manifestatii muncitoresti. Cu timpul, 1 Mai a devenit sarbatoarea muncii in majoritatea tarilor lumii, diversele manifestari capatand amploare pe masura ce autoritatile au convenit cu sindicatele ca aceasta zi sa fie libera.
In Romania, 1 Mai a fost sarbatorita pentru prima data de catre miscarea socialista in 1890. In perioada regimului comunist, de 1 mai autoritatile organizau manifestatii uriase pe marile bulevarde. Coloanele de muncitori, in tinute festive, scandau lozinci si purtau pancarte uriase. Dupa 1990, importanta propagandistica a zilei a fost minimalizata, dar oamenii se bucura de acest eveniment, sarbatorindu-l in aer liber, la iarba verde, la mare ori la munte, delectandu-se cu mici si bere.