DIGISPORT: Voluntari s-a salvat, Hermannstadt - Dunarea Calarasi e super-derby-ul pentru obtinerea locului de baraj
Ultima etapa din play-out va aduce o lupta pe muchie de cutit pentru evitarea locului 7, care retrogradeaza direct in Liga a 2-a. Hermannstadt si Dunarea Calarasi se intalnesc sambata, 1 iunie 2019, in meci direct pentru a afla care echipa retrogradeaza direct si cine merge la baraj. Voluntari s-a impus cu 2-1 in duelul cu Hermannstadt si s-a salvat de la retrogradare. Echipa lui Miriuta, insa, e intr-o situatie foarte grea. Desi la un moment dat spera chiar ca se poate salva direct, sibienii au nevoie doar de victorie, in ultima runda, pentru a ajunge la baraj. In cazul in care Dunarea obtine macar un egal, trupa lui Alexa va fi cea care merge la baraj, Hermannstadt urmand a retrograda direct.

Ce se intampla cu echipa de pe locul 6 din play-out

Echipa de pe locul 6 din play-out va merge la baraj, unde va intalni, in dubla mansa, ocupanta locului 3 din liga secunda. Cu o etapa inainte de final, U Cluj este pe pozitia a treia in Liga a 2-a, Petrolul fiind la 2 puncte in spatele ardelenilor. Deja promovate in Liga 1 sunt Chindia si Academica Clinceni. Din prima divizie, a retrogradat deja Chiajna.
- Acum avem duminica ultima finala, pe care trebuie sa o castigam. Vom face tot posibilul, pentru ca, ati vazut, in 10 oameni, am facut tot posibilul sa revenim si chiar am revenit. Acum, din pacate, avem acele accidentari, a lui Blanaru care, din ce imi dau seama, e cea mai grava. Filip, la fel, dar vom vedea daca putem sa-l recuperam pana duminica. Cati avem, 10-11, nu conteaza, sa intram pe teren sa castigam meciul si sa mergem la baraj, a spus Miriuta, dupa infrangerea cu Voluntari.
Etapa a 14-a din Liga 1 (in direct pe Digi Sport 1):
- Poli Iasi - Botosani
- Dinamo - Voluntari
- Hermannstadt - Dunarea Calarasi
- Gaz Metan - Concordia Chiajna

(Sursa: digisport.ro)