Senatorul Trifon Belacurencu a sustinut o declaratie politica intitulata "A inceput Campania electorala", pe care o puteti citi in continuare.

Campania electorala pentru alegerile europarlamentare a inceput in mod oficial.
Acum stim care sunt candidatii inscrisi in cursa pentru fiecare partid in parte.
Am constatat cu regret ca temele de campanie, programele serioase, cum este cel al aliantei PSD-UNPR-PC, nu sunt prezentate in media din Romania.
Faptul ca Gigi Becali a iesit din inchisoare pentru a lucra a fost un subiect de maxima importanta pentru televiziunile basiste.
Vreau totusi sa subliniez ca aceste alegeri europarlamentare sunt diferite de celelalte, numai si prin faptul ca acum fiecare mare familie politica are un candidat pentru functia de presedinte al Comisiei Europene, din partea social-democratilor candideaza domnul Martin Schulz.
Domnul Schulz s-a declarat un prieten al Romaniei si sunt convins ca daca domnia sa va ajunge presedinte al Comisiei va depune toate eforturile pentru ca Romania sa fie integrata in spatiul Schengen.
In privinta programelor ma voi limita la a prezenta cateva teme esentiale de campanie pe care le veti regasi in programul aliantei PSD-UNPR-PC.
Primul si cel mai important punct este atragerea de noi fonduri europene pentru Romania. Stim cu totii ca bugetul cu privire la fondurile europene care revin Romaniei pentru exercitiul bugetar 2014 - 2020 a fost negociat prost de Basescu si portavocile lui din Parlamentul European, si mai stim ca aceasta perioada programatica este esentiala pentru dezvoltarea Romaniei.
Chiar si in aceste conditii, europarlamentarii nosti vor depune eforturile necesare pentru ca Romania sa primeasca fondurile pe care le are puse la dispozitie si sa poata micsora decalajul intre noi si alte tari cu o economie mai dezvoltata.
In al doilea rand, vom avea un program prin care sa apropiem liderii europeni de Romania prin organizarea de vizite in tara si prin organizarea de evenimente la Bruxelles.