AGERPRES.ro: Dan Voiculescu: "Demisia mea nu este o renuntare la viata politica, ci o continuare a luptei"

Demisia din Senat nu este o renuntare la viata politica, ci o continuare a luptei politice, a declarat luni seara presedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu.
"Demisia mea nu e o renuntare ba, din contra, o decizie a mea de continuare a luptei pana cand regimul Traian Basescu va lasa Romania sa respire. Am auzit fel de fel de zvonuri, de idei, de pareri, ca ar fi o renuntare, ca ma retrag din viata politica. Nu e un semnal de alarma dat colegilor din politica, e un semnal de alarma dat oamenilor care, din pacate, cateodata sunt pasivi si asteapta ca altii sa se lupte pentru drepturile lor, un semnal de alarma pe care am simtit astazi ca trebuie sa-l dau in plenul Senatului", a precizat Dan Voiculescu, la Antena 3. El a subliniat ca nu se va razgandi. "Nu, de regula nu ma razgandesc. Ma gandesc de multe ori cand iau o decizie, dar, cand o iau, este ferma si irevocabila", a spus Voiculescu.
Presedintele fondator al PC a reamintit ca la inceputul actualei sesiuni parlamentare a constatat si a spus public ca exista 50 de miliarde de euro evaziune fiscala. "La inceputul sesiunii am depus un proiect de lege prin care nu doream altceva decat ca evazionistii sa primeasca pedepse duble decat cele din codul penal fata de cele existente. Am asteptat cu rabdare si cu incredere toata sesiunea parlamentara. Astazi a fost ultima zi de plen. Pe parcursul sesiunii parlamentare am avut dureroasa surpriza sa vad cum Comisia parlamentara de buget-finante, care are datoria sa vegheze asupra bugetului statului si asupra cheltuielilor din buget pentru marile nevoi pe care le are Romania, a dat aviz negativ. Cu alte cuvinte, Comisia de buget a spus ca nu-i trebuie sa dublam pedepsele pentru evazionisti. (...) Nu-mi dau seama de ce Comisia de buget a respins proiectul meu de lege. Asta nu inseamna ca abandonez lupta politica", a subliniat Dan Voiculescu.
In opinia acestuia, retrimiterea proiectului de lege la comisiile de specialitate reprezinta un semn bun. "Poate le vine mintea romanului de pe urma si poate ca voi avea surpriza ca in septembrie acest proiect sa treaca", a adaugat Voiculescu. El a mai spus ca prin demisia din Senat majoritatea USL nu va pierde. "Majoritatea in Senat o sa creasca, sunt parlamentari, senatori care continua sa vina la USL. Inclusiv maine (marti, n.r.) vor fi cativa. Astfel, cu sau fara votul meu, majoritatea USL va ramane in Parlament si in Camera", a precizat liderul conservator.