Cotidianul informeaza: Mita cu geanta in Parlamentul Romaniei pentru sefia CSA ? PSD acuza PDL de spaga
Senatorul PSD Sorin Bota sustine ca democrat-liberalii au luat mita de un milion de euro ca sa il propuna pe Romeo Ionut Comaniciu la presedintia Comisiei pentru Supravegherea Asigurarilor, conform Realitatea TV.
Social-democratul mai spune ca pedelistii ar fi schimbat candidatul in ultimul moment, temandu-se ca au fost filmati cand luau mita. Democrat liberalii resping acuzatiile. PSD si PNL vor sesiza Curtea Constitutionala in privinta candidaturii pentru CSA.
Acuzatiile au venit dupa ce PDL a renuntat la candidatura lui Comaniciu, in favoarea actualului vicepresedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, Constantin Buzoianu.
"O gasca din PDL nu a fost de acord. Dupa cum se spune spaga data pentru functia respectiva a fost prea mica. S-a venit a doua zi cu alta propunere, cu dl Comaniciu care se spune ca sponsorul lui a intrat in acea seara la Parlament, se vede pe camere video, persoana respectiva, un om insemnat, cu o geanta pe care Ioan Oltean a dat dispozitie SPP sa nu o controleze", a spus, la The Money Channel, Sorin Bota.
Ioan Oltean a refuzat sa comenteze acuzatiile, dar alti democrat liberali au respins categoric acuzatiile.
"Cine a luat-o? E o tampenie, nu am ce sa spun mai mult de atat. La asemenea sume cred ca numai un om bolnav poate sa vorbeasca asa ceva", spune Mircea Toader.
"Sorin Bota este parlamentar iresponsabil. Sau este responsabil, si daca are dovezile de care vorbeste sa se duca la institutiile abilitate", adauga Tinel Gheorghe.