Totul a inceput in anul 2004, cand Primaria Greci a demarat construirea unui nou sediu. Dupa ce imobilul a fost predat la cheie, proiectantul primariei a "aruncat bomba". Cladirea nu a fost facuta asa cum ar fi trebuit. Au urmat mai multe procese in instanta de judecata, unde, in final, constructorul a castigat, iar primaria a trebuit sa plateasca din bugetul local peste 200.000 de lei. Ramasa fara fonduri pentru salarii si utilitati, dar si fara angajati, conducerea Primariei din Greci este la capatul prapastiei.
"Din pacate, intampinam probleme destul de grele, deoarece in prezent nu mai avem bani sa mai platim nimic, in afara de salariile angajatilor care au ramas si nici pe acelea nu stim daca le putem achita integral. Acum avem conturile blocate si nu mai putem sa facem nimic. O sa ne taie si telefonul cat de curand, iluminatul public la fel. Nu mai avem bani de lemne pentru scoala si primarie", a spus Dumitru Roman, primarul localitatii Greci.
Administratia locala din comuna Greci mai are doar patru angajati. Probleme sunt si la scoala din localitate. Copiii stau in frig, iar de cateva zile, unitatea de invatamant a ramas si fara telefon, pentru neplata facturilor.
Mai toate primariile din judetul Mehedinti au ramas fara bani pentru salariile functionarilor, facturile la utilitati sau plata asistentilor pentru persoanele cu handicap.