Jurnalul National dezvaluie ca presedintele Traian Basescu a avut un cuvant greu de spus la formarea Guvernului Boc 4. O dovedeste si dezvaluirea lui Ion Iliescu, fostul presedinte declarand ca a fost sunat de seful statului sa-i ceara sa il lase pe Marian Sarbu sa intre in viitorul Executiv, ca ministru al Muncii. Raspunsul lui Iliescu: "Bai baiete, trebuie sa te mai maturizezi!"
Ion Iliescu a povestit, in sedinta Comitetului Executiv al PSD, ca a primit un telefon din partea lui Traian Basescu, care ii cerea presedintelui de onoare al social-democratilor "sa ii dea voie" lui Marian Sarbu sa accepte functia de ministru al Muncii in Guvernul Boc. Iliescu a sustinut, potrivit unor surse participante la sedinta CEX, ca a fost indignat de gestul lui Basescu, pe care l-a calificat drept "tupeu", avand in vedere ca pe toata perioada campaniei electorale a fost tinta atacurilor prezidentiale.
"Nu mi-a venit sa cred cand am vazut ca ma suna, dupa ce in campanie a urlat impotriva mea. I-am si zis, cum iti permiti, bai, baiete, sa te iei de mine? De ce ai obsesia asta in legatura cu mine? Eu nu mai am influenta in partid!", a relatat Ion Iliescu, citat pentru Juranlul National de surse social-democrate. Potrivit relatarii presedintelui de onoare al PSD, Traian Basescu ar fi incercat sa se scuze , argumentand ca "este mai tanar si face si prostii". "Ca esti tanar e una, dar trebuie sa te mai maturizezi, bai, baiete!", i-a replicat Ion Iliescu.
El le-a mai povestit colegilor ca i-a transmis lui Basescu ca nu-l poate influenta pe Marian Sarbu in decizia sa, dar el personal nu este de acord cu participarea acestuia la guvernare. Totodata, Iliescu a tinut sa spuna ca si sotia sa, Nina Iliescu, o buna cunoscatoare a treburilor interne de partid, s-a aratat stupefiata cand a aflat ca Sarbu e batut de gandul intrarii in Guvern. "Stiti ca eu am un consilier de incredere de aproape 60 de ani - sotia mea - si ea cand a vazut la televizor ca tu, Marian Sarbu, vrei sa te duci in guvern a zis 'Credeam ca baiatul asta e intreg la minte si nu se duce cu Basescu'", a spus presedintele de onoare al partidului.