Turneul european sustinut de PAULA SELING & OVI pentru promovarea piesei PLAYING WITH FIRE, care va reprezenta Romania la finala Eurovision de la Oslo, la sfarsitul lunii mai, continua.
Paula Seling & Ovi s-au bucurat de succes in Bulgaria, Macdeonia si Turcia. Urmeaza Marea Britanie (2 mai - UK Eurovision Preview Party), si Norvegia (pe 24 mai, chiar cu cateva zile inainte de semifinale, Paula si Ovi vor avea o importanta aparitie live la "God morgen, Norge!"), cea mai populara emisiune matinala din tara gazda a actualei editii a Eurovision. Apropo de Norvegia, recent, cotidianul national a publicat o analiza a lui Jostein Pedersen (un adevarat guru printre criticii muzicali), care plaseaza Romania intre primii 10 favoriti.
In preambulul spectacolului de sustinere pe care reprezentantii TVR, impreuna cu Fundatia Phoenix, cu Radio Romania si cu Adevarul Holding, il pregatesc pentru 15 mai la Sala Radio (spectacol la care vor participa, intre altii: Mircea Baniciu, Ducu Bertzi, Directia 5, Nicola, Mircea Rusu Band, K1 si Felicia Filip), internetul este invadat de mesaje de sustinere pentru Paula si Ovi. Intre acestea, se detaseaza cel trimis de Al Bano, alaturi de care Paula a cantat in duet in cinci concerte, pana acum.

- Cum ti se pare Capitala fata de orasul tau natal, Baia Mare?
- Un oras foarte agitat, complicat, obositor, stresant prin diversitate si prin cantitatea de informatie pe care o asimilezi cu sau fara intentie... E un oras "necesar" pe care il accepti la inceput, pentru ca esti nevoit (doar de-aici poti sa-ti desfasori cariera), iar apoi pentru ca incepi sa-l iubesti, creeaza un fel de dependenta. Ai nevoie de tot ce-ti ofera el, mai mult sau mai putin placut.
- La ce provocari a trebuit sa faci fata intr-un oras mare, cum e Bucurestiul?
- Am fost destul de protejata inca de la primul contact cu viata din Bucuresti, caci parintii mei au avut grija sa nu simt cele mai rele aspecte ale orasului. Mi-a fost destul de greu sa ma obisnuiesc cu stilul de viata de-aici, cu distantele, cu transportul, cu oamenii. Am avut parte si de incidente neplacute - incercare de furt - insa am fost "pe faza" si am reusit sa ma protejez, dar am tras o sperietura groaznica! De atunci incerc sa circul cat mai putin singura.
- Cat de importanta este muzica pentru tine?
- Foarte importanta! De fapt nu ma pot vedea altfel decat cantand, pe scena. De fapt, cred ca orice fac e legat de muzica, de cant, fiecare clipa e un prilej de inspiratie cand gandul imi zboara la oamenii care ma asculta. Mai nou, ma bucur ca exista si internet prin care pot sa comunic cu ascultatorii muzicii mele, sa le arat de unde imi iau inspiratia pe scena.
- Casatoria cu Radu ti-a schimbat viata? Daca da, in ce sens?
- Mi-a schimbat viata in bine, am acel confort sufletesc, in primul rand, care ma face sa vad care sunt lucrurile importante in viata. Am reusit sa inteleg ca fiecare lucru se intampla cu un motiv, ca viata merita traita, cu bune, cu rele; avand omul potrivit langa tine, toate trec mai usor. Totodata, Radu este mereu langa mine, el se ocupa de partea tehnica, de organizarea tehnica a spectacolelor, productia albumelor, de tot ce inseamna poze, videoclipuri, aparitii tv. Practic, eu cant si el ma pune in valoare.
- Cum l-ai cunoscut pe sotul tau?
- L-am cunoscut in urma cu multi ani, la un festival pentru copii si tineret, la Bucuresti. Eram amandoi cu trupa noastra: el - Celest, eu - Enders. Ne-am revazut pe la diferite alte festivaluri, inclusiv la "Ursuletul de
aur" din Baia Mare si.ne-am tinut minte. Dupa mai bine de 9 ani, ne-am revazut si nu ne-am mai despartit.
- Paul Nanca este cel care te-a descoperit si a contribuit la lansarea
ta. Cum se raporteaza succesul tau la eforturile si profesionalismul lui?
- Paul Nanca este omul constant in cariera mea, el a trecut deja de la stadiul de manager la cel de prieten bun cu care atat mie, cat si lui Radu ne place sa ne petrecem timpul liber. Organizam spectacole, turnee impreuna pentru a ne bucura de deschiderea pe care ne-o ofera meseriile noastre. Eu cred ca Paul Nanca a facut, de-a lungul timpului, enorm de multe lucruri
pentru cariera mea si, cu siguranta, daca nu ar fi fost el, nu as fi fost pe scena azi, asa cum, daca nu ar fi fost sustinerea parintilor mei, poate ca azi as fi avut o alta profesie. Au fost multe momente in care oamenii din jurul meu au stiut cum si ce sa faca pentru a ma ajuta si asta nu e meritul meu, tine de sansa. Sunt o norocoasa.
- Ce pasiuni ai, in afara de muzica, despre care stiu ca e pe primul plan?
- Imi place sportul, imi place sa merg cu bicicleta, iubesc florile si natura,
sa ma plimb, sa citesc, sa fac scufundari
- Esti in forma atat pe scena, cat si in viata de zi cu zi. Stiu ca frecventezi o sala de fitness din Bucuresti.
- Da, frecventez o sala de fitness de langa Universitate, unde ma antrenez cu Florin Uceanu. In acelasi timp am grija sa mananc sanatos si fac , mai ales in anotimpurile mai calde, mult sport in aer liber- tenis, bicicleta, alergari. Frecventez o sala de fitness de langa Universitate.
- Ai avut vreun model in viata, dupa care ti-ai directionat cariera?
- Nu neaparat, am incercat sa fiu cat mai corecta cu ceilalti oameni, sa respect lumea, viata si ce ne-a dat Dumnezeu. Cred in Dumnezeu si respect legile crestine.
- Sunt muzicieni care ti-au influentat destinul? Daca da, cine anume?
Am ascultat mult, cand eram mai mica, Chaka Khan, Ella Fitzgerald, Aretha Franklin, Mariah Carey, Mezzoforte, Chick Corea si multi altii dupa care am incercat sa invat interpretare, stil si improvizatie. Ascultam multa muzica pentru ca aveam senzatia ca talentul "se ia".
- Iti plac calatoriile. Este vreun loc in lumea asta care te-a impresionat in mod special?
- Mi-a placut mult Montreal pentru ca este un oras surprinzator, cald, cu trasaturi europene, un oras asezat in locul perfect. Mi-au mai placut:
Parisul, Londra, San Francisco.
- De unde iti achizitionezi hainele de scena si hainele de zi?
- De peste un an colaborez cu "Inedit " Satu Mare si ei se ocupa de tot ce inseamna tinute de scena sau casual, asa ca am noroc sa evit aglomeratia din mall-uri si shopingul care, sincer, nu-mi face nici o placere.
- La un moment dat, ai cochetat cu ziaristica. De ce ai renuntat la aceasta meserie?
- Am renuntat la jurnalistica pentru ca muzica imi ocupa mult timp si energie si mie imi place sa fac lucrurile bine. Nu as fi putut sa le fac pe amandoua cu maximum de devotament si implicare, asa ca am pastrat-o pe cea care imi aducea mai multa bucurie si satisfactie. Nu-mi pare rau, insa, ca am urmat facultatea de jurnalism.