www.libertatea.ro informeaza: George Popescu a decedat, miercuri seara, la Spitalul Floreasca din Capitala, dupa ce a luptat mai mult de un an cu boala necrutatoare. George Popescu, Poqe, prietenul nostru fantastic si un fotograf minunat, a scapat de durere in seara asta, dupa o saptamana de chinuri si un an in care s-a batut cu un cancer incapatanat. Multumim tuturor pentru ajutor si ganduri, a transmis Stefan Mako, de la Casa Jurnalistului, pe Facebook.
Potrivit Gazeta Sporturilor, George Popescu a fost unul dintre cei buni si talentati fotoreporteri romani.
In 2016, fotografiile lui Poqe au aparut la CNN dupa ce a calatorit, timp de 40 de ore, cu un tren intr-o zona periculoasa si izolata din Mauritania. Poqe a colaborat si cu alte publicatii, precum Frankfurter Allgemeine Zeitung, Spiegel, LExpress, Vice UK, Das Erste, dar si cu Vice, Documentaria, Esquire, DoR, Casa Jurnalistului, Men's Health, Scena9 si Gazeta Sporturilor.
Despre propria persoana vorbea cu umor, dar recunostea ca e tot mai greu sa gaseasca loc pentru fotografiile sale in presa din Romania.
M-am nascut in 1980, am vorbit la 4 ani, am citit la 5 si am fumat la 6. Mi-am petrecut copilaria in Arges, la cativa kilometri de Silistea Gumesti a lui Marin Preda. Din pacate, nu mi-a placut institutia Scoala, iar cu matematica am stat dezastruos. Am facut o facultate obscura si, pe la 18-19 ani, habar nu aveam ce voi face cu viata mea. Am avut noroc cu aparitia internetului, cand m-am apucat sa invat un lucru care mi-a placut: grafica web. Usor, usor, am trecut insa la fotografie, pastrandu-mi meseria de baza, pentru a ma putea intretine. De obicei, fotografiez pe banii mei sau pe bani destul de putini primiti de la publicatii, care imi acopera cheltuielile de deplasare. Cam de un an sunt membru N-Ost, o agentie de presa din Berlin, care acopera Europa de Est. Am devenit fotojurnalist cu acte in regula, nu mai e o activitate pe care sa o fac doar de placere. Mai public pe ici, pe colo in Romania, dar, din pacate, revistele unde merita sa publici le numeri pe degetele de la o mana, a marturisit George Popescu, pentru publicatia totb.