Senatoarea Doina Elena Federovici a sustinut o declaratie politica cu titlul: Noul Cod Fiscal nu avantajeaza un partid sau altul. Este un proiect care e in avantajul cetatenilor din aceasta tara. Puteti citi in continuare textul integral al declaratiei politice.
Proiectul Codului Fiscal propus de Guvern contine multe masuri benefice pentru romani, deci si pentru botosanenii pe care ii reprezint in Parlament, care au ca efect reducerea taxelor si crearea de locuri de munca. Sunt masuri de dreapta â€" diminuarea fiscalitatii si masuri de stanga â€" crearea de locuri de munca.
Ii indemn pe colegii parlamentari de la celelalte partide sa lase jos armele politice si sa iasa din paradigma conflictului politic. Noul Cod Fiscal nu avantajeaza un partid sau altul. Este un proiect care e in avantajul cetatenilor din aceasta tara.
Toti parlamentarii au ocazia de a demonstra public ca ii pun pe cetateni mai presus decat sefii lor de partid. Parlamentarii au fost votati de romani, nu de dl. Blaga sau d-na Gorghiu. Sa voteze deci cum e bine pentru romani, nu cum e bine pentru Blaga sau Gorghiu.
Cu totii ar trebui sa abandonam conflictul politic si sa ne se gandim la toti cetatenii, inclusiv la cei peste 400.000 de botosaneni care vor beneficia de reducerea TVA de la 24% la 20%, de la 1 ianuarie 2016, si la 18%, incepand de la 1 ianuarie 2018.
Ii indemn pe colegii parlamentari sa se gandeasca la romanii care sunt acum in somaj si care ar putea obtine un loc de munca in urma aplicarii noului Cod Fiscal. In cazul judetului Botosani in urma masurilor propuse, se estimeaza o crestere cu 3.200 de locuri de munca in 2016 si cu inca 1.700 in urmatorii ani. (Calculul s-a facut prin raportarea estimarii nationale a Ministerului Finantelor privind noile locuri de munca la ponderea pe care o are populatia judetului in total populatie).
Cu totii trebuie sa avem in vedere miile de microintreprinderi din Romania - 3.955 de microintreprinderi doar in judetul Botosani - care vor beneficia de o impozitare diferentiata, intre 1% si 3%, in functie de numarul de salariati.
Toti parlamentarii trebuie sa se gandeasca la salariatii care obtin venituri in Romania, numai in Botosani fiind peste 51.000 de salariati care vor beneficia de reducerea contributiei de asigurari sociale la angajat de la 10,5% la 7,5%, incepand cu 1 ianuarie 2017, trebuie sa se gandeasca la agentii economici care vor beneficia de reducerea contributiei de asigurari sociale la angajator de la 15,8% la 13,5%, de la 1 ianuarie 2017.
Liberalii din vechiul PNL s-au compromis in Alianta Raului cu PDL. Au acum ocazia sa se delimiteze de guvernarea Boc-Basescu-Udrea, cand s-au taiat salarii si s-au marit taxe. Daca sunt cu adevarat onesti pot vota scaderea TVA care a fost crescuta la 24% de Guvernul Boc. Noul Cod Fiscal prevede reducerea TVA in doua etape: la 20% in 2016, iar apoi la 18% in 2018.
Nu exista niciun motiv politic sau economic care sa-i impiedice pe parlamentarii de la PNL-PDL sa voteze noul Cod Fiscal.
Alianta PNL-PDL se declara de dreapta. Sunt foarte multe masuri de dreapta in noul Cod Fiscal propus de Guvern: reducerea taxelor, scaderea accizelor, diminuarea impozitelor â€" toate sunt masuri de dreapta! Orice liberal de buna credinta ar vota cu doua maini astfel de masuri!
Ca partide politice cu doctrine diferite, putem avea opinii politice diferite despre modul in care trebuie guvernata Romania. Dar cand exista un proiect bun pentru toti cetatenii, atunci trebuie sustinut de toate partidele, indiferent de culoarea lor politica, pentru ca toate partidele sunt votate de cetateni.