Senatorul Florea VOINEA a sustinut in plenul Senatului din 1 Octombrie 2013 o DECLARATIE POLITICA cu titlul: "PE CINE NU LASI SA MOARA... ", pe care o puteti citi in continuare :

Saptamana trecuta butonam telecomanda televizorului si am avut astfel ocazia sa remarc o figura - cunoscuta ca avand veleitati de politician - evoluand la REALITATEA TV. Am urmarit - penduland intre fascinatie si oroare - diatribele desantate ale acestui personaj la adresa unor politicieni de calibru ai Romaniei - quasi-epuizand esichierul politic - care frizau atat calomnia cat si insulta.

Dar nu atacurile virulente la adresa unor reprezentanti marcanti ai vietii politice m-au revoltat. Nici faptul ca printre tintele unor adevarate abjectii erau niste oameni de care ma leaga sentimente de trainica prietenie si nedisimulata consideratie. Nici un politician care isi asuma postura si isi insuseste atributul nu poate pretinde sa roseasca asemenea unei debutante sfioase de inceput de secol XIX la auzul unor critici sau acuzatii. Politica nu a fost si nu va fi niciodata un joc al gentleman-ilor, oricat ne place sa pretindem contrariul. Tot arsenalul face parte din jocul instabil al politicii.

Ceea ce este revoltator - si de altfel singurul lucru demn de retinut din acest episod - este ca toata aceasta revarsare de venin vine de la un individ care-si datoreaza notorietatea indoilenica fiecaruia dintre oamenii impotriva carora este astazi atat de inversunat, fie ca le datoreaza o cariera de Secretar General al unui mare partid, fie onoarea de a conduce o campanie prezidentiala, fie doar respect pentru ca la un moment dat i-au oferit o sansa.

Cu mila remarc ca atitudinea sa aminteste de cea a unei amante de profesie care a ajuns la asfintitul carierei si care - frustrata ca nu se mai poate face remarcata prin prospetime si voluptate - recurge la barfe cu iz de telenovela la adresa domnilor generosi care au contribuit - de-a lungul carierei sale - la bunastarea sa financiara si la un loc relativ caldut in societate.

Ce ar mai trebui sa stie acest individ - cu pretentii de analist politic - este ca aceste amante de profesie ramand doar cifre anonime in statistici, fara a avea vreodata alta notorietate decat cea izvorata din activitatile practicate....

La noi, la romani, exista o vorba care reprezinta un summum al experientei dar si un vag avertisment cu privire la limite admise in viata: "Sa nu musti mana care te hraneste!!"

Cred - pana la a deveni ridicol - in loialitate, veriticalitatea izvorata din caracter si "minima moralia". Sunt singurele atribute care deosebesc un om politic de un animal politic. In acelasi timp cred cu tarie ca exista o justa rasplata atat pentru cei care le impartasesc cat si pentru cei ce le profaneaza.

Astept cu multa rabdare si intelepciune ca acest personaj sa-si aminteasca - poate curand - o declaratie cu iz profetic la adresa propriei persoane pe care a facut-o intr-un interviu acordat anul acesta ziarului BIHOREANUL si in care spunea senin:
"Am si dorit sa curm cariera multora si n-am reusit - Hrebenciuc, Mitrea. Am participat la victoria unora care au facut mult rau Romaniei - Traian Basescu. Asta e viata, a fost o eroare de apreciere! "

In final - revenind la titlu - demonstreaza - daca mai era cazul - ca pe cine nu lasi sa moara, nu te lasa sa traiesti.
Incheind, tin ca - de ziua internationala a persoanelor varstnice - sa transmit acestora toate gandurile bune si urari de viata frumoasa.