Viceprimarul Craiovei, Marinica Dinca, avertizeaza ca municipalitatea risca sa piarda banii europeni pentru proiectele aprobate saptamana trecuta de consilierii locali, daca angajatii primariei nu depun mai repede cererile de finantare. Este vorba despre proiectul privind "Parcarea subterana din zona Teatrului National" (in valoare totala de 84,7 milioane de lei), cel privind "Dezvoltarea transportului ecologic in Craiova" (35,2 milioane de lei) si cel pentru "Reabilitarea si modernizarea Teatrului de Vara din Parcul Nicolae Romanescu" (4,4 milioane de lei), la care municipalitatea contribuie cu numai 2% din valoarea eligibila, restul de 98% fiind fonduri europene nerambursabile. "Am votat in sedinta de saptamana trecuta cererile de finantare pentru trei proiecte europene. Problema este ca aceste proiecte trebuie si depuse la Ministerul Dezvoltarii pana la 30 martie. Ministerul Dezvoltarii ne-a atentionat printr-o adresa ca, daca nu se vor depune proiectele pe Planul Integrat de Dezvoltare pana la acest termen, riscam sa pierdem banii", a declarat Dinca.
Viceprimarul avertizase inca din sedinta de consiliu de saptamana trecuta ca exista unii functionari prin Primaria Craiova care "inca aduna hartii pentru a le pune la dosarele de finantare".
Reprezentantii Primariei Craiova sustin insa ca nu e nici un risc de pierdere a banilor europeni din cauza depunerii cu intarziere a proiectelor. "Cele trei proiecte aflate in curs de depunere au fost aprobate in sedinta de saptamana trecuta a Consiliului Local Municipal. Se asteapta validarea hotararilor de Prefectura Dolj, pentru ca apoi sa se treaca imediat la depunerea proiectelor. Cu siguranta ca nu vor fi probleme cu privire la incadrarea in termenul de depunere", a declarat Carmen Licu, purtatorul de cuvant al Primariei Craiova.