MondoNews informeaza: Cronica Carcotasilor - Editia speciala din 26 octombrie. Video
Cronica Carcotasilor revine miercuri, 26 septembrie, cu o editie speciala, care marcheaza retragerea lui Serban Huidu, implicat in urma cu o saptamana intr-un accident rutier pe DN1, in urma caruia trei oameni au murit.
Prima noutate este aceea ca Serban Huidu va fi inlocuit de colegul sau Codrut Keghes, cunoscut ca Dezbracatu.
UPDATE
Emisiunea Cronica Carcotasilor dureaza de 11 ani de zile. Afla in ce formula va continua show-ul facut celebru de Huidu si Gainusa!
Gainusa: Va multumesc pentru ca m-ati urmarit. Ne vedem saptamana viitoare!
Cristina Topescu: Odihneste-te. O noapte, doua si apucati-va de treaba.
Intrebare jurnalist: Daca te hotarasti sa ajuti la continuare emisiunii, cum o vezi?
Gainusa: O buna intrebare, ma lasi sa-ti raspund saptamana viitoare? Mi-a fost greu sa realizez aceasta emisiune, era mereu cineva aici. Nu stiu cum va fi de-acum incolo, pentru mine va fi o provocare. Probabil si pentru telespectatori!
Hrubaru: N-am sunat numai prietenii. La cei care nu au vrut, nu am insistat.
Bebelusa Oana: M-am ocupat de ceva neobisnuit. Am filmat pe strada, ceea ce nu am facut niciodata.
Gainusa: Cristina mi-a spus ca nu e bine ca sunt numai materiale pozitive. Sa stii ca nu ne-am dus doar la prieteni.

De ce nu ar trebui sa continue Cronica
Topescu: Serban a facut un gest de onoare de a se retrage si nu putea fi altfel acum.
Doctorul Andrei: Face parte din viata mea.
Petrisor Obae: Daca nu s-ar uita nimeni, daca nu ar exita o logica a prezentei emisiunii in grila, daca voi ati simti nevoia de a va cere scuze din 5 in 5 minute. N-ai cum sa nu fii afectat, dar daca acest lucru va fi vizibilm atunci va trebui sa va opriti.

De ce ar trebui sa continue Cronica Carcotasilor
Catrinel Sandu: Este cea mai frumoasa emisiune si cea mai draga mie. Este singura emisiune din Romania care pune punctul pe "I" imbracand totul intr-o tenta comica, haioasa, dar care spune lucrurilor pe nume. Cronica este o emisiune cu foarte multe ingrediente: complexa, frumoasa, care a itnrat in sufletele oamenilor si nu aveti cum sa nu continuati. Cred ca majoritatea oamenilor care va urmaresc vor spune acelasi lucru.
Calin Goia: Poate cand se va linisti va reconsidera. Nu se poate abtine sa nu-si bage el nasul in absolut orice. Are o putere extraordinara. Astept ca el sa revina asupra deciziei de retragere.
Turcescu: Emisiunea stie sa foloseasca ironia. Ironia a fost inlocuita la noi cu bascalia, cu mistoul. Ironia muscatoare a Cronicii mi-a adus aminte de ironia la fel a baietilor lde la Academia Catavencu. Acest fel de umor a fost atuul major al Cronici in competitie cu alte emisiuni de pe aceeasi nisa. Fazele cu Vanghelie si conjugarea verbului "a fi" sau cu Basescu care nu stie sa intoneze imnul national sunt doar cateva secvente din continutul Cronicii. Ar fi o pierdere teribila fata de nevoia telespectatorului de a urmari emisiuni de calitate.
CRBL: Am crescut cu Cronica. Simplu are tot 11 ani. Cand m-ai scapam vreo perla eram convins: Aa, maine sunt la Cronica!.
Gainusa: Imi este foarte greu sa moderez aceasta discutie pentru ca nu e rolul meu sa stau in picioare cu un microfon si sa vorbesc. (catre parintele Vasile n.r.) Parinte, stiti ca noi niciodata n-am dat in emisiunea noastra un accident? Nici macar un sincron de la un accident.
Vunk: Mi s-a parut mare lucru ca l-ati adus pe Basescu in emisiune. Asta mi-a ramas in minte... S-ar putea face doua editii pe saptamana. Sunt mai multi carcotasi care se uita la voi, decat sunteti voi carcotasi pentru ei. Ideea e sa aveti voi puterea sa treceti peste tot ce urmeaza.
Cristina Topescu: Este clar o provocare. Si pentru tine (Gainusa), si pentru voi si pentru Prima TV.
Doctorul Cristian Andrei: Toate vremurile au cronica lor. Asta inseamna sa vezi bine, sa treci prin filtrul gandirii tale si al tuturor oamenilor care te privesc, sa fii echidistant, sa-i ajuti sa vada pe cei care nu inteleg.
Petrisor Obae: Emisiunea Cronica Carcotasilor a fost profitabila pana acum. Daca dupa 1 luna nu mai performeaza ca inainte, atunci se poate lua o decizie.
Ileana Ilie: Vorbim despre brandul Cronica Carcotasilor. Am sunat un specialist in branding. A spus: Daca a existat vreodata un moment potrivit in care sa se puna punct acestei emisiuni, lasandu-i pe fani sa implore o continuare, atunci acesta este momentul.
Dan Bitman: Am aparut de nenumarate ori. La un moment dat ne duelam. Are rolul de a ne corecta pe noi cei care suntem pe sticla. Cine are umor stie sa treaca peste critici cu zambetul pe buze. A avut rolul de a destinde atmosfera. Cred in succesul acestei emisiuni si in spiritul oamenilor care trebuie sa invinga.
Dan Negru: Am avut sansa sa fiu singurul prezentator care a prins toti anii de Cronica. Am avut sezoane in care simteam ca Misu si Serban ne cam ocolesc. Un show care a mers ani de zile in 2 personaje, e greu sa mai continue dupa o fractura. Nu cunosc astfel de cazuri.
Gainusa: E un moment psihologic acum in Cronica. Asa sunt si eu, nu stiu!
Cristina Topescu: Sa stiti ca si tatal meu s-a suparat ca-mi spuneati Cristina Topaiescu. Glumesc, desigur, ne-am amuzat teribil.
Simona Gherghe: Nu cred ca trebuie sa ne luam mai in serios decat suntem.
Dani: Sunt interesat sa continue Cronica. La emisiune ma uit macar jumatate de ora pe emisiune.
Corina Dragotescu: E frumos sa stii ca ai pe cineva care te urmareste si iti vaneaza greselile, dar o face intr-un mod placut. Se poate mesteca, se poate inghiti. Cand am venit in televiziune, am spus Aoleu, sa am grija sa nu ma vad acolo. Sa nu fiu pusa la panoul elevilor rai.
Parintele Vasile: Sunt aici nu ca sa scuz pe cineva sau sa acuz, nici nu vreau sa fac din a carcoti o virtute. L-am cunoscut pe Serban Huidu si pe bunicul lui, parintele Ioan Milea. Era diacon si redactor la Patriarhia Romana. Il stiu pe Huidu, se juca prin curtea Patriarhiei. As vrea sa demontez ce auzisem, ca ar fi un om care nu ar avea o radacina spirituala. Pur si simplu am fost si eu socat si mirat de tot ce s-a intamplat si mai ales de importanta pe care au dat-o ceilalti acestei dureri. Seamana cu un tablou pe care l-am vazut la Paris: cand Mantuitorul era pe cruce, Maica Domnului era cu durerea ei de mama, apostolii erau infricosati si in tabloul acela putina lume se gandeste ca acolo erau cativa care aruncau zaruri. Aruncau zaruri pentru camasa Mantuitorului. E cel mai groaznic tablou care a fost si pare-se ca se repeta de foarte multe ori in viata, in decursul vremurilor. Un om care are un bunic preot, diacon, un om care si-a botezat copiii la biserica, a fost de multe ori la biserica chiar si dupa accident. Nu am venit sa dau o sentinta, dar stiti cum a spus Mantuitorul: Cine este cel drept sa ia piatra si sa arucne cel dintai?!!
Gainusa: Este o editie foarte grea, pentru ca nu este un show!
Mihai Georgescu, Bere Gratis: Noi am fost prima formatie care a cantat la Cronica Carcotasilor. Era un platouas mic. Era o comunicare intre Huidu si Gainusa si cam atat. Erau spumosi, erau simpatici, insa lucrurile pe parcurs au capatat mult mai multe. Emisiunea a devenit din ce in ce mai rar. Un produs pe care Serban l-a facut, este de datoria voastra sa-l duceti mai departe. Este un proiect pe care el personal si l-ar dori pe televizor. Mi se pare ca este de datoria voastra sa duceti totul mai departe, nu conteaza ce vorbeste lumea.
Cristina Topescu: Buna rea, voi sunteti o institutie. Nu una de stat, ci una de televiziune.
Cristi Brancu: Nu cred ca exista om care nu a auzit de Cronica Carcotasilor. Este o emisiune care cu siguranta a schimbat televiziunea. Ii doresc celui care se ia de rgeselile mele sa aiba parte de ele in momentul in care intri in direct Nu e usor sa-ti mearga gura atunci cand esti in direct, mai ales in calitate de realizator. Exista si lucruri pe care vi le-as putea rerosa: de multe ori pamfletul vostru a ajuns prea departe. Cel vizat poate ajunge o victima publica, pentru ca l-ai atacat.
Cristina Topescu catre Gainusa: Veti fi foarte apropiati in continuare. Serban poate face multe si din spate, nu trebuie sa fie neaparat in televiziune.
Dezbracatu destinde atmosfera cu o amintire haioasa: "Acum 5 ani, o fetita se uita la mine, apoi la mami si spune - Uite-l mami pe Catalin Desfundatu -".
Gainusa a explicat ce a insemnat Cronica Carcotasilor de-a lungul timpului. "Am invatat foarte multe intr-un deceniu. Am lucrat cu dictionarul explicativ pe masa", a marturisit in deschidere Mihai Gainusa. "Uneori poate si noi am sarit calul. Nu poate, ci sigur. Le multumesc tuturor celor care au venit astazi in platou, nu pentru a o credibiliza, ci pentru a da un sfat. Suntem intr-un moment in care avem nevoie de sprijin. E mult mai usor sa critici, decat sa fii corect", a spus Gainusa, vizibil emotionat.
Petrisor Obae, Elisabeta Lipa, Liana Stanciu, Cristian Hrubaru, Mihai Georgescu, Calin Goia, Oana Ionita (bebelusa Oana), Leonard Doroftei si Dezbracatu. Alaturi au fost prezenti si reprezentanti mass-media.
Potrivit Jurnalul, care citeaza Prima TV, Serban Huidu va fi inlocuit de Codrut Keghes, alias "Dezbracatu‘" la Cronica Carcotasilor, in urma deciziei lui Hudiu de a se retrage din viata publica dupa accidentul din 16 octombrie.
Codrut Keghes, de 39 de ani, a urmat cursurile Facultatii de Teatru ale Universitatii Hyperion, sub indrumarea profesorilor Rodica Mandache si Eusebiu stefanescu. Nu a terminat facultatea, insa s-a facut remarcat prin talentele de imitator la emisiunea "Bank Show", de la Prima TV, in 2001, cand a fost desemnat si castigator, mai noteaza Jurnalul.
Keghes si-a continuat cariera la Prima TV, avand propria sa emisiune - "Comedy Bar". in 2002, serban Huidu i-a propus sa se alature echipei "Cronica Carcotasilor", unde avea propriul segment in care joaca rolul lui "Dezbracatu‘", un personaj excentric care acopera evenimentele mondene ale Capitalei.Codrut Keghes a mai fost realizatorul emisiunilor "Ciao TV", "Fitze cu Dezbracatu‘" .