B365.realitatea.net informeaza : O "Autostrada pietonala" va fi construita in centrul Bucurestiului - VEZI 39 DE PROIECTE
Unul din obiectivele strategiei pentru centrul Bucurestiului este crearea unui sistem integrat de parcari. "Sistemul de parcari subterane si supraetajate mici dispuse pe intreg inelul central va permite eliberarea de masini a strazii, prin mutarea acestora in subteran, lasand spatiul de la nivelul strazii pentru o mai buna utilizare a acestuia de catre pietoni si bicilisti cat si o fluenta mai buna a traficului auto sau al transportului in comun", se precizeaza in strategie.
Pentru o parte din parcari, municipalitatea a demarat deja procedurile. Astfel, Planurile Urbanistice Zonale pentru parcarea supraetajata din Centrul Istoric si parcarile subterane de la Walter Maracineanu (240 locuri) si Piata Dorobanti (254 locuri) au fost deja realizate. Ultimele doua au fost si aprobate de Consiliul General al Municipiului Bucuresti si vor fi realizate in parteneriat public-privat.
Noi parcari subterane sunt prevazute si langa Palatul Parlamentului si la Sala Palatului. "Piata Constitutiei va fi amenajata ca spatiu pentru evenimente si spectacole la suprafata, iar dedesubt va fi realizata o parcare subterana. Acest proiect va fi realizat cu fonduri europene", a precizat Gheorghe Patrascu.
La Sala Palatului vor fi construite doua parcari subterane, mai exact in lateralele Pietii Palatului.