Majorarea TVA va fi insotita de alte taxe si impozite, ministrul Finantelor anuntand, in exclusivitate ca urmeaza si alte impozite pe viitor. In opinia sa, impozitarea diferentiata, solutia propusa de PSD, ar fi fost cea mai fericita optiune in aceasta perioada.
Diminuarea salariilor bugetarilor cu 25 la suta, taierea subventiilor, a ajutoarelor de somaj si cresterea TVA la 24% nu sunt singurele vesti proaste de la sfarsitul acestei saptamani.
Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a declarat ca impozitarea tuturor veniturilor este o necesitate absoluta care la un moment dat se va intampla si in Romania.
Intrebat, la emisiunea 3x3, moderata de Stelian Tanase, daca Guvernul a renuntat la impozitarea pensiilor, Sebastian Vladescu a spus ca impozitarea tuturor veniturilor este o necesitate absoluta. "Nu se poate aplica acum. La un moment dat se va intampla. Noi nu taxam in Romania toate veniturile", a declarat Vladescu.
Impozitarea diferentiata a tuturor veniturilor, inclusiv a pensiilor, ar fi reglat mai mult din deficientele bugetare, dar aceasta masura nu se poate aplica concomitent cu reducerea salariilor intrucat ar afecta persoanele cu venituri ridicate, considera ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, optand surprinzator, pentru solutia economica propusa de PSD.
Ministrul Finantelor a mai spus ca se teme sa mai faca prognoze.
"Toata lumea spune ca ministrul Finantelor nu ar trebui sa spuna vreodata "nu stiu". Incepand de alaltaieri, acest ministru al Finantelor spune ca va fi foarte greu sa stim ce se va intampla in perioada urmatoare", a conchis Vladescu.
Reamintim ca Guvernul a decis sambata majorarea TVA la 24%, boardul FMI urmand sa se reuneasca saptamana viitoare pentru a decide daca masura este suficienta pentru a se incadra in tinta de deficit convenita.