Dr. Beatrice Mahler, directoarea Spitalului Marius Nasta din Bucuresti, pune numarul mare de cazuri care se inregistreaza zilnic in Bucuresti pe seama concediilor si spune ca aceasta evolutie este ingrijoratoare.
Dr. Beatrice Mahler se arata ingrijorata de cresterea numarului de cazuri de coronavirus in Bucuresti. Ea spune ca, desi coeficientul de 1,5 cazuri la 1000 de locuitori, care poate afecta inceperea scolii, este greu de atins, avand in vedere populatia mare a Capitalei, spitalele sunt suprasolicitate.
- Saptamana viitoare va fi o provocare pentru spitalele bucurestene, zice dr. Beatrice Mahler
- Este efectul concediilor si al vacantelor in Bucuresti si alte judete unde se raporteaza multe cazuri, a explicat dr. Mahler. Numarul cazurilor din Bucuresti e ingrijorator. Saptamana viitoare poate sa fie o provocare pentru sistemul de sanatate din Bucuresti, a avertizat ea, in conditiile in care spitalele din Capitala sunt oricum aproape de capacitatea maxima.
Dr. Mahler a dat exemplu spitalului pe care il conduce. Acesta se afla intr-o faza de platou, insa cu un numar mare de pacienti care se interneaza si pacienti la sectia ATI. Multi se prezinta pentru evaluare si solicita extrem de mult personalul medical.