Samothraki (sau Samotracia, Samotrace) este o insula greceasca situata in nordul Marii Egee. Cu o lungime de 17 kilometri si o suprafata totala de 178 kilometri patrati, Samotraki este o localitate din regiunea Evros, provincia Macedonia Orientala si Tracia. Principalele ocupatii ale locuitorilor sunt legate de pescuit si turism.
www.amfostacolo.ro informeaza: Revenim pentru al doilea an consecutiv aici. Are farmec si te atrage! Este pentru cei care vor altceva decat Thasos, Mamaia, Rimmini.
Drumul in sine il cunosc toti iubitorii de Grecia. Bulgaria-Makaza-Alexandropoli.
Trebuie facuta rezervare la ferry SAOS din timp - biletele le gasiti la casa din port, deoarece este doar o singura cursa pe zi catre insula.
Insula in sine nu ofera un spectacol cel putin la prima vedere (lucru pe care il stiam deja), daca ai rabdare si incepi sa cauti gasesti destule lucruri interesante de vazut si facut.
In primul rand am fost surprins de numarul mare de turisti romani de pe insula - din ce citisem eu a fost o insula mai putin turistica. Dimineata la plaja romanii erau majoritari - ceilalti turisti incepeau sa vina dupa 12. Multi turisti romani dupa cum spuneam fapt care a dus si la aparitia meniurilor in limba romana si la nelipsitul ce face frate din partea celor care te servesc la masa.
Cazarea pe unde am stat (EROESA - recomand) a fost ok tinand cont de ce poate oferi insula in materie de cazare. Mancarea foarte buna peste tot (si capra si pestele si legumele foarte proaspete) - am mancat cam peste tot in insula-putine taverne au ramas necercetate. Am evitat tavernele din port Kamariotisa care nu au fost pe gustul nostru.
Recomand cu incredere sa va 'rataciti in satele netranzitate de turisti si sa mancati la taverna unde deobicei dormiteaza sau joaca carti batranii satului. Este o atmosfera idilica de cele mai multe ori.
In rest in zonele turistice stiti la ce sa va asteptati -preturi mai mari si de cele mai multe ori nemeritate.
In zona de munte recomand capra la protap si kokoritsi (un fel de drob copt) iar pe plaje bineinteles pestele si caracatitele.
Capitala Chora este interesanta de vizitat. In zona Therma sunt campati multi, foarte multi hippioti-oameni pasnici si simpatici de altfel. Atentie pentru cei care merg cu copii in zona hippy nu exista un cod vestimentar adecvat.
Pentru cei care merg cu masinile - nu parcati la umbra sub copaci! Caprele traiesc in semisalbaticie si se urca pe masini sa ajunga la frunze.
Referitor la plaje trebuie sa stie cei care merg acolo ca niste water gripuri le vor fi de mare ajutor. Singura plaja cu nisip Pachia amos restul cu pietre si bolovani la alegere.
Tragand linie am ajuns la concluzia ca a meritat experienta, a fost relaxare maxima fara episoade care sa te irite.