La Editura Corint a aparut cartea Mese si meniuri regale - eleganta, fast si bun gust de Stefania Dinu. Am incercat sa aduc in prim-plan modul cum se desfasurau mesele la Curtea Regala a Romaniei in perioada 1866 - 1947, protocolul impus cu acest prilej, orele la care membrii familiei regale luau masa, ce alimente preferau si ce tipuri de mese aveau loc cu diferite prilejuri. Odata cu trecerea timpului, bucataria s-a innoit continuu si constant, posibilitatea de a lansa moda in acest domeniu apartinand, bineinteles, marilor familii regale. In acest context, se incadra si familie regala a Romaniei, care urma preceptele bucatariei franceze.
- La curtea regelui Carol I, bucatar a fost, timp de trei decenii, francezul Papa Gillet, iar Castelul Peles avea propriul bucatar-sef, acesta fiind, in 1892, Ignace Goldenberger. La curtea Regelui Ferdinand si-a desfasurat activitatea, tot vreme de trei decenii, germanul H. Edner, iar Iosif Strassman a fost bucatarul regelui Carol al II-lea si al Curtii regelui Mihai, spune Stefania Dinu.
Cu ocazia Craciunului din anul 1929, meniul din seara de Ajun, 24 decembrie 1929, a fost: supa, carne rece de Craciun - purcelus de lapte, curcan, jambon, carne de caprioara si de vitel, pateu de ficat de iepure si caprioara, capatana de porc mistret, limba de vaca, piftie de curca si gaina, sos Cumberland si mustar, spanac, plum-pudding si fructe.