Forumul Managementul Cancerului Pulmonar isi propune crearea unei platforme de discutii intre toti factorii implicati in problematica acestei boli grave, in Romania: profesionisti din domeniul medical, asociatii de pacienti de profil, autoritati, reprezentanti ai industriei medicale, societate civila si mass-media.
Evenimentul este organizat de catre Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta si Institutul Oncologic Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu, in parteneriat cu Sanatatea Press Group si se desfasoara sub egida Comisiei pentru Sanatate Publica din Senatul Romaniei.
Obiectivele proiectului vizeaza identificarea unor solutii menite sa contribuie la imbunatatirea managementului cancerului pulmonar in Romania, in relatie cu preventia, diagnosticarea, tratamentul si controlul afectiunii, in conditiile provocarilor determinate de diagnosticarea bolii, de regula, in stadii avansate si accesul intarziat la investigatii de specialitate si tratament.
Forumul urmareste, totodata, sa contribuie la cresterea gradului de constientizare si informare a populatiei generale cu privire la importanta evitarii, respectiv a eliminarii factorilor de risc modificabili, precum si in ceea ce priveste diagnosticarea si gestionarea acestei boli, dupa diagnostic.

Tematicile generale care abordate in cadrul forumului includ:

- Provocari in managementul cancerului pulmonar in Romania
- Rolul tumor boardului in managementul cancerului pulmonar
- Diagnosticul in cancerul pulmonar â€" accesul pacientilor la investigatiile necesare, la timp
- Tratamentul modern in cancerul pulmonar â€" accesul pacientilor romani la aceste terapii
- Imunoterapia si cancerul pulmonar
- Gestionarea factorilor de risc in cancerul pulmonar
- Strategii de preventie in cancerul pulmonar
- Dimensiunea sociala a cancerului pulmonar in Romania

‚