STIRIPESURSE: Au aparut ochelarii care incurajeaza concentrarea (Autoare:
Cristi Selaru)
Compania americana Narbis tocmai a prezentat o pereche de ochelari inteligenti cu lentile care devin mai opace atunci cand purtatorul isi pierde concentrarea. Acest nou model va fi comercializat incepand cu 1 decembrie 2019.
Potrivit startup-ului, acesti ochelari descurajeaza distragerea si recompenseaza concentrarea in timpul lecturii, al muncii pe ecran, al reviziilor sau al temelor, informeaza rador.ro.
Datorita a trei senzori (unul situat in spatele fiecarei urechi si altul aflat in partea superioara a capului), ochelarii detecteaza daca purtatorul lor este relaxat, distras sau concentrat. Atunci cand purtatorul ochelarilor este deconcentrat, lentilele se intuneca si limiteaza vederea, in timp ce atunci cand el este relaxat si concentrat, acestea sunt perfect transparente.
De asemenea, o aplicatie dedicata urmareste performantele purtatorului in timp. Narbis sugereaza purtarea acestui dispozitiv de doua sau trei ori pe saptamana, timp de 30 de minute, pentru a produce concentrare atunci cand cei care ii poarta au de indeplinit anumite sarcini.
De retinut ca, pe langa transformarea lentilelor si ajutorul pentru concentrare, acesti ochelari nu afiseaza alte aspecte conectat.