AmosNews: Universitatea Spiru Haret, plasata pe primul loc in topul UniRank
UniRank a publicat, recent, un top 80 cu cele mai importante institutii de invatamant superior de stat si particulare din Romania. In acest clasament, Universitatea Spiru Haret se pozitioneaza pe locul 15, fiind singura institutie de invatamant superior particular din Romania situata in aceasta zona a ierarhiei - https://www.4icu.org/ro/ . Intr-un top la nivel international redat tot de cei de la UniRank, Universitatea Sipiru Haret se claseaza pe locul 3903. Acest clasament al celor de la UniRank a tinut cont de mai multe criterii cum ar fi acreditarea facultatilor, existenta in oferta educationala de cel putin patru ani a programelor de licenta si master, oferirea unor cursuri in format cu frecventa sau la distanta. Obiectivul acestui clasament a fost de a genera un top al universitatilor de varf din Romania pe baza unor informatii colectate nu direct de la institutii, ci din surse independente. Pe pagina Universitatii Spiru Haret pe site-ul clasamentului UniRank sunt furnizate date despre istoria insitutiei, acreditare, afilieri, structura academica. Universitatea Spiru Haret functioneaza din anul 1991 fiind recunoscuta de Ministerul Educatiei Nationale prin acreditarea acordata de Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior si Agentia Europeana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior. Institutia a fost infiintata si acreditata prin Legea nr. 443 din 5 iulie 2002, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei nr. 491/9 iulie 2002, care certifica faptul ca Universitatea Spiru Haret, acreditata, este institutie de invatamant superior, persoana juridica de drept privat si de utilitate publica, parte a sistemului national de invatamant.
- Un rol deosebit in succesul nostru il are sinergia valorilor educationale, stiintifice si culturale cu mediul antreprenorial national si international, pentru a asigura studentilor nostri o pregatire relevanta pentru momentul in care vor face tranzitia intre mediul academic si cel profesional. Obiectivul nostru este sa contribuim activ la dezvoltarea personala a absolventilor, la formarea de lideri in domeniile in ascensiune de pe piata muncii, intr-o lume aflata in permanenta schimbare, afirma Rectorul Universitatii, conf.univ.dr. Aurelian A. Bondrea.
In anul universitar 2018 - 2019, universitatea are acreditate 44 de programe de licenta si 34 de programe de masterat in cele 14 facultati din 5 centre universitare din tara: Bucuresti, Constanta, Brasov, Craiova si Campulung.