Vremea pe 5 septembrie e schimbata dramatic fata de zilele trecute. Prognoza meteo anunta ploi si vijelii in majoritatea covarsitoare a regiunilor, iar temperaturile sunt in scadere. In Bucuresti sunt 28 de grade Celsius. Miercuri, vremea se schimba la nivelul intregii tari, din cauza instabilitatii atmosferice. Ploi si vijelii sunt asteptate sa loveasca in majoritatea regunilor, din cauza unui ciclon atmosferic care s-a instalat marti in Romania. Precipitatiile vor fi prezente in special in sud-est, dar si in regiunile de deal si de munte, unde cantitatile vor fi semnificatve, peste 25 - 35 de ml/mp in unele zone. In sud-est riscul de furtuni e ridicat, fiind prognozate intensificari de scurta durata ale vantului si vor fi si conditii de grindina. Va ploua si in restul tarii, dar precipitatiile nu vor la fel de extinse, ci se vor manifesta local. Si in aceste zone sunt anuntate ploi torentiale insotite de descarcari electrice, arata prognoza meteo intocmita de specialistii romani. Si la nivelul temperaturilor va fi resimtita schimbare: fata de zilele trecute, cand domina canicula, acum valorile termice sunt in scadere. Maximele urca de la 21 la 29 de grade, iar minimele vor fi intre 10 - 19 grade. Presiunea atmosferica va fi in schimb constanta.
- IN BUCURESTI: Vremea va fi instabila in Capitala pe 5 septembrie. Cerul va fi noros, iar conditiile de ploaie sunt ridicate, mai ales dupa-amiaza si seara. ANM prognozeaza ploi torentiale ce pot avea caracter de furtuna si care vor fi insotite de descarcari electrice. Temperatura in schimb va fi la valorile normale ale perioade. Maxima va fi intre 26 - 28 de grade, iar minima intre 15 - 17 grade.
- LA MARE: Atentie, turisti, vremea este instabila si pe litoral si se raceste. Sunt anuntate averse si descarcari electrice, cu intensificari ale vantului in timpul noptii, dar si atunci cand ploua. Temperaturile maxime vor fi intre 23 - 24 de grade, iar cele minime intre 18 - 19 grade. Apa marii va avea valori de 23 - 25 de grade.
- LA MUNTE: Vremea va fi in ploioasa miercuri in zonele montane. Precipitatiile vor fi frecvente si insemnate cantitativ. Conditii de furtuna sunt semnalate si in unele regiuni din Carpati. Temperatura e in scadere in majoritatea zonelor de munte.

(Sursa: ANM)