Aproximativ 70% dintre copiii cu varste intre 1-3 ani din tara noastra consuma alimente nepotrivite varstei lor, iar numarul copiilor supraponderali care nu au implinit inca varsta de patru ani creste constant, arata studiile..
In acelasi timp, UNICEF descrie o realitate cu care Romania se confrunta in ultimii ani: parintii care ar trebui sa isi educe copiii au nevoie ei insisi de educatie.
In acest context, aceste Editura Paralela 45 a invitat la Targul International Guadeamus 2017, pentru intalniri cu cititorii romani, doua autoare celebre de carti pentru parintii preocupati de educatia si alimentatia copiilor. Este vorba de doua autoarele de bestselleruri Annabel Karmel si Anna Bikova.
Este un castig pentru publicul din Romania sa intalneasca cele doua autoare prestigioase de carti pentru parinti, mai ales ca nu stam prea bine cu educatia si alimentatia sanatoasa a copiilor, a declarat managerul editorial Viorel Zaicu, Editura Paralela 45.

Annabel Karmel va ajuta sa aveti copii mancaciosi, nu mofturosi

ANNABEL KARMEL este de peste 25 de ani autoarea preferata a britanicilor atunci cand vine vorba despre carti de retete pentru o alimentatie sanatoasa a copilului. Deprinderile de a manca si gusturile (bune sau rele) formate din frageda pruncie se pastreaza toata viata, spune Annabel Karmel.
Intre luna a sasea si cea de-a douasprezecea, trebuie sa profitati de sansa de a dezvolta papilele gustative ale bebelusului. Este perioada optima pentru a introduce multe si diferite arome si texturi a carnii de pui si de peste, la interval de cateva saptamani. Daca il hraniti cu alimente proaspete de la bun inceput, tranzitia catre mesele familiei se va realiza mult mai usor. In schimb, daca ratati aceasta perioada cruciala, atunci copilul vostru va ingrosa randurile mofturosilor, adauga Annabel Karmel.
Autoarea britanica a inceput sa lucreze la aceasta carte dupa ce primul ei copil, Natasha, a murit la varsta de trei luni. A vrut sa ramana un lucru bun in urma vietii scurte a fiicei ei si a petrecut multi ani cercetand in amanunt nutritia copilului, lucrand cu experti renumiti in domeniu si vreme de peste 15 ani aceasta a reprezentat cartea de capatai cu privire la nutrițtia bebelusilor si a copiilor, fiind tradusa in peste 20 de limbi. In total, cartile Annabelei Karmel au fost vandute in peste 10 milioane de exemplare.
Editura Paralela 45, care a publicat Marea carte de bucate pentru bebelusi si copii mancaciosi (2010), Top 100 piureuri pentru bebelusi (2011) si Ghidul complet pentru intarcatul copilului (2015) organizeaza, impreuna cu 9luni.ro o intalnire a autoarei cu cititorii, joi, 23 noiembrie 2017, ora 14:00, la Targul Gaudeamus, Sala Cupola.

Anna Bikova explica de ce e bine sa fii o mama lenesa

ANNA BIKOVA, celebra mama lenesa, este pedagog si psiholog. Articolul De ce sunt o mama lenesa a iscat valva, pentru ca metodele prezentate de ea pun accent mai degraba pe joc decat pe un program strict si curatenie luna in casa.
Jocul este modul principal de activitate a copilului, spune Anna Bikova.
Mamele si tatii de azi sunt foarte preocupati de dezvoltarea copiilor. Si asta e foarte bine. Atentie, insa: pentru dezvoltare nu e mereu nevoie de manuale si de metode speciale, de clase dotate special si de pedagogi pregatiti special. E suficienta prezenta unui adult interesat de dezvoltarea copilului. Poate fi mama, tata, bunica sau doica. Si atunci orice plimbare poate fi plina de informatii, iar o galetusa obisnuita de plastic si o lopatica vor fi extrem de formative in mainile unui adult care, cu ajutorul lor, va demonstra cele mai neobisnuite experimente, mai declara Anna Bikova.
Editura Paralela 45 a publicat anul trecut cartea Annei Bikova, Copilul independent, sau cum sa fii o mama lenesa, iar la Gaudeamus lanseaza, in prezenta autoarei, trei aparitii noi: Exercitiile formative ale mamei lenese, Pete de culoare. Caiet de dezvoltare, 3-5 ani si Pete de culoare. Caiet de dezvoltare, 5-8 ani. Cititorii se pot intalni cu Anna Bikova sambata, 25 noiembrie 2017, ora 14:00, la targul de carte Gaudeamus, Sala Cupola.
Parteneri eveniment: 9 Luni, PiArt Vision
Parteneri media: Agerpres, Evenimentul zilei, Romania libera, Business Woman, Eva si Centrul de parenting.