In Romania, peste 650.000 de persoane ar fi infectate cu virusul hepatitic C (VHC). Cam 20% dintre cei infectati se vindeca spontan, iar 80 % raman cu virusul, adica sunt viremici.
O treime dintre dintre bolnavii infectati cu virusul hepatitic C sunt la risc de a face cancer sau ciroza hepatica. Mortalitatea prin aceste doua boli este intre 10-40 % dintre cei infectati cu virsul hepatitic C. Un om din 50 pare sa fie infectat cu virusul heptitic C si tot atat cu virus hepatitic B. Campanie stradala pentru depistarea virusului Hepatitic C.
In Romania, peste 650.000 de persoane ar fi infectate cu virusul hepatitic C (VHC). Cam 20 % dintre cei infectati se vindeca spontan, iar 80 % raman cu virusul, adica sunt viremici.
O treime dintre dintre bolnavii infectati cu virusul hepatitic C sunt la risc de a face cancer sau ciroza hepatica. Mortalitatea prin aceste doua boli este intre 10-40 % dintre cei infectati cu virsul hepatitic C. Un om din 50 pare sa fie infectat cu virusul heptitic C si tot atat cu virus hepatitic B.
Testari gratuite pentru depistarea virusului Hepatitic C se vor face si marti, in zona Piata Unirii (langa magazinul H&M) si la Piata Obor.