FLORII 2014. Se deschide Festivalul Deltei-Scrumbia, in Bucuresti

Prima editie a "Festivalului Deltei-Scrumbia", eveniment dedicat Sarbatorii Floriilor, se deschide sambata, in Rotonda Parcului Lumea Copiilor.
Evenimentul incepe la ora 12.00.
Prin prezentarea artei culinare specifice zonei, pe parcursul celor 2 zile in care se va desfasura (12-13 aprilie a.c.), organizatorii, Primaria Sectorului 4 si Delta Star Festival SRL, isi propun sa reconstituie pentru bucuresteni atmosfera mirifica a Deltei Dunarii, zona in care se contopesc culturile slava (rusi - lipoveni, ucraineni), balcanica (greci, italieni, aromani), dar si cea orientala (turci, tatari).
"Oamenii Deltei" isi dezvaluie secretele, vorbesc despre traditiile regiunii, timp in care sunt preparate mancaruri gustoase, dupa retete specifice din Delta.
Diversele sortimente de peste sunt prezentate in combinatii savuroase, intr-o armonie culinara desavarsita, pentru a incanta papilele gustative ale tuturor celor care decid sa ia traditionala masa de Florii in aer liber, impreuna cu familia, bucurandu-se de natura in zi de mare sarbatoare.
Amatorii de retete preparate pe baza de peste au de unde alege, meniurile propuse de "Festivalul Deltei" aducand in atentie urmatoarele preparate :
- scrumbie de Dunare la gratar ;
- 2 tipuri de ciorba de peste, pregatite conform retetelor dobrogene din somn, fitofag, crap, stiuca ;
- chiftelute de peste din caras si fitofag ;
- salata de icre de crap de Dunare, asezonate cu ceapa si lamaie.
Pe langa un adevarat festin culinar cu peste adus direct din Delta, pe parcursul desfasurarii evenimentului, in intervalul 10.00 - 22.00, vizitatorii au parte de nenumarate surprize, intr-un decor traditional in care stuful, barcile, rogojinile si ustensilele de pescuit ii fac sa se simta ca in Delta Dunarii, un paradis pe care avem datoria de a-l proteja si promova prin toate mijloacele de care dispunem.
Sursa: b365.ro