Bogdan Duca publica pe Faceboook un text pe care il puteti citi in continuare:
Nicusor Dan si USR au o mare problema: iar aceasta problema nu este nici PSD-ul, nici PNL-ul, nici macar faptul ca nu ar avea bani sau notorietate. Problema lor are un nume: propriul lor electorat, pe care putem sa ii numim hipsteri fara prea multe complexe. Electoratul lui Nicusor Dan poate concura cu un grup umoristic. Si-a facut intrarea pe scena politica romaneasca in 2012, cand l-au votat pe Nicusor Dan pentru primarie, dar au uitat sa il voteze si la consiliul general al Capitalei. In 2016, activistii lui Nicusor Dan au parasit sectiile de votare pentru ca aveau concert, si acesta - pentru cine stie mecanismele electorale din Romania- a fost un motiv prea suficient pentru ca USB-ul lui Dan sa piarda primaria Sectorului 1. Acum nu sunt in stare sa adune 200 de mii de semnaturi la nivel national. Sa nu ne mire ca, dupa acest esec organizatoric, nu se va incepe o campanie si impotriva strangerilor de semnaturi. Sa nu uitam ca, ingroziti de perspectiva de a infiinta organizatii in buna parte din tara, hipsterii au luptat, cu eroina lor de atunci, pentru dreptul de a infiinta un partid cu doar 3 membri. Au obtinut acest drept. Acum afla ca cei 3 membri nu sunt suficienti ca sa candidezi. Vor cere sa se renunte si la criteriul acesta, al semnaturilor necesare pentru candidatura. Atunci va sosi momentul in care se vor confrunta cu drama de a descoperi ca trebuie sa fii votat, nu doar sa primesti like-uri, ca sa castigi alegeri. Nu ma tem ca, in inteligenta lor politica, hipsterii nu vor cere sa se renunte si la vot, factor inhibitor pentru democratie. Acum, dincolo de glume, va spun ce am mai scris aici de atatea ori: ma tem de prostia hipstereasca mai tare decat de coruptia pesedisto-liberalo-udemerista la un loc.
Pentru ca, asa cum spuneam si inainte de alegerile care l-au adus pe Iohannis drept decorament la Cotroceni, prefer un sofer corupt care sa conduca masina Romaniei pe autostrada periculoasa a istoriei, decat un sofer care nu stie sa conduca decat o bicicleta, dar altfel este manat de cele mai nobile si mai cinstite sentimente.

P.S. Fenomenul hipsterizarii are loc in toate partidele. Peste tot putem sesiza candidati la candidaturi, frumosi, liberi, bine-intentionati dar analfabeti politic. Politica romaneasca nu isi mai permite calificari la locul de munca.