Liderul senatorilor PSD Ilie Sarbu a transmis un comunicat de presa referitor la victoria lui Victor Ponta, care a castigat turul I detasat, la cea mai mare distanta de locul 2 din istoria alegerilor prezidentiale in ultimele doua decenii. Puteti citi in continuare textul integral al comunicatului.
Liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu: Victor Ponta a castigat turul I detasat, la cea mai mare distanta de locul 2 din toata istoria alegerilor prezidentiale post-1992
Rezultatele obtinute de Victor Ponta in turul I reprezinta cea mai clara victorie a unui candidat la alegerile prezidentiale din ultimii 20 de ani. Diferenta istorica dintre Victor Ponta si Klaus Iohannis, de aproape 1 milion de voturi (peste 10 procente), arata ca romanii au o convingere clara in privinta persoanei potrivite pentru functia de Presedinte. Este cea mai mare diferenta dintre primii candidati care merg in turul II din istoria post-1992 a prezidentialelor.
Mai mult, actualul premier a obtinut un scor echilibrat in toata tara si victorii simbolice atat in Republica Moldova, cat si in Bucuresti, ceea ce demonstreaza ca atat romanii din tara, cat si cei din afara hotarelor vad in Victor Ponta un om capabil si potrivit pentru Cotroceni.