Senatorul Alexandru-Petru Fratean a sustinut o declaratie politica intitulata: Motiunea opozitiei: mult zgomot pentru nimic! Puteti citi in continuare textul integral al declaratiei politice.
Am asistat ieri la o noua incercare - nefericita si esuata - a opozitiei de a da jos Guvernul. Parcurgand textul motiunii am surprins exact esenta acesteia: mult zgomot pentru nimic. Mai mult, am constat ca acest nou PNL trateaza in mod selectiv si in functie de interes dosarele din justitie, invocand apararea justitiei doar cand ii convine pentru a-si face jocurile politice si trecand, doar in cazul Prim-ministrului, peste prezumtia de nevinovatie - un drept fundamental al oricarui cetatean si o componenta esentiala a dreptului la un proces echitabil intr-o democratie functionala.
La ce sa ne mai miram insa, cand, vedem scris in motiune, negru pe alb, ca Romania este in acest moment o economie cu probleme structurale, plina de incertitudini…in care s-au taiat masiv investitiile in infrastructura, scoli si spitale. Cat de mare poate sa fie aceasta minciuna, cand toate cifrele demonstreaza contrariul? Cel mai probabil, ma gandesc, ca PDL, deghizat in PNL, se exprima intr-o astfel de maniera deoarece confunda Guvernarea lor catastrofala, in care au furat si au taiat tot ce au putut, cu Guvernarea Ponta care de trei ani genereaza crestere economica sustenabila si nu printr-o politica de austeritate, ci una in care au crescut salariile, au crescut pensiile, s-a relaxat fiscalitatea, s-a investit in drumuri, scoli, spitale si s-au creat conditii pentru locuri de munca si investitii straine. Rezultatele si statisticile economice de astazi, care se resimt in buzunarele romanilor aducand un plus de bunastare, sunt atat de evidente incat spulbera orice incercare disperata a opozitiei, mai ales in prag de an electoral, de a reveni la putere. Motiunea de cenzura este o arma legitima a opozitiei, insa dupa ce au distrus tara, acum mai vor sa o si destabilizeze: fac motiuni peste motiuni si cereri absurde de demisie; nimic constructiv, nimic in interesul si pentru binele romanilor.
Peste doua zile aniversam Ziua Internationala a Persoanelor Varstnice, ocazie cu care vreau sa-i felicit pe toti cei care sunt la varsta a treia, sa-i asigur de respectul meu si sa le promit ca nu-i vom lasa sa ajunga din nou sa conduca tara pe cei care astazi, ascunsi sub sigla PNL-ului, au avut in 2010-2012 o guvernare fara inima, o guvernare care a adus mult rau pensionarilor si tuturor romanilor. De asemenea, le promit ca noi, social-democratii, vom continua sa fim aproape de oameni si de nevoile lor.