Campioanele mondiale au plecat ieri spre o tara insorita, Qatar, si au scapat pentru cateva zile de gerul din Romania. Craiovencele Loredana Iordachioiu Dinu, Anca Maroiu si colegele sale vor concura maine la Doha, in cadrul primei etape din Cupa Mondiala.
Componentele echipei feminine de spada a Romaniei au plecat aseara din Bucuresti, cu destinatia Doha. Pentru cateva zile vor scapa de gerul din tara noastra, cu temperaturi de -21 de grade Celsius, si se vor bucura de insorita capitala a Qatarului, unde in aceasta perioada sunt intre 25 si 27 de grade. Campioanele mondiale din ultimii doi ani, Ana Branza, craioveanca Anca Maroiu, Simona Alexandru (toate trei de la Steaua Bucuresti), Loredana Iordachioiu Dinu, de la CS Universitatea Craiova, alaturi de Simona Deac (Steaua Bucuresti), nu merg la Doha in vacanta sau la shopping, ci pentru a participa la primul concurs oficial din 2012. Este vorba despre prima etapa din cadrul Cupei Mondiale. Maine si duminica este concursul la individual, iar luni se va trage la echipe. Ana Maria Branza a castigat in 2009 concursul de la Doha. Fetele sunt insotite doar de antrenorul de la Steaua, Cornel Milan. "Principalul" Dan Podeanu va ramane acasa deoarece are unele probleme personale. Fetele au plecat spre Doha si au facut o escala de sapte ore in Dubai.

Puncte necesare
la Jocurile Olimpice

Pana la Jocurile Olimpice de la Londra, la care vor participa si spadasinele tricolore la individual si pe echipe, mai sunt 168 de zile. Dar pana atunci, elevele lui Dan Podeanu si Cornel Milan mai au multe concursuri, pe tot Mapamondul. Este vorba despre etape de Cupa Mondiala la Budapesta (25-26 februarie), Barcelona (9-11 martie), Rio de Janeiro (4-6 mai), Havana (19-20 mai) si Leipzig (29 iunie - 1 iulie). In plus, in luna iunie, intre 16 si 19, la Legnano sunt programate Campionatele Europene. Fetele trebuie sa obtina clasari cat mai bune in etapele de Cupa Mondiala, pentru a avea un culoar bun la Jocurile Olimpice. Insa, nu toate etapele de Cupa Mondiala vor puncta pentru competitia suprema de la Londra.

Donoiu, pe podium
in Italia

Spadasinii de la CS Universitatea Craiova s-au intors zilele trecute din Italia, unde au participat la un concurs din cadrul circuitului european Under 23. Diana Donoiu, care inca e junioara, a reusit sa urce pe podium, ocupand locul trei, fiind devansata doar de cunoscutele Briasco si Ferarri. Printre finaliste s-a aflat si Raluca Sbircia, clasata pe locul sase, dupa ce a fost invinsa de castigatoarea concursului. La masculin, Liviu Dragomir a terminat competitia individuala pe locul 9, urmat, pe locul 10, de colegul sau de club, Stefanita Valceanu, care e junior. Ceilalti spadasini de la CS Universitatea care au concurat in Italia, Alice Tudor, Dorian Parvan si Daniel Nica, s-au oprit pe tabloul de 32. Competitia a reunit 120 de baieti si 61 de fete din sapte tari.