Handbalista, care a contribuit decisiv la salvarea echipei SCM Craiova de la retrogradare, a anuntat conducerea clubului sa nu mai conteze pe ea in sezonul viitor deoarece va deveni mamica
Roxana Han, centrul echipei feminine de handbal SCM Craiova, a anuntat conducerea clubului sa nu conteze pe ea in sezonul viitor deoarece a aflat ca este insarcinata. Roxana, care are 32 de ani, este in culmea fericirii ca va deveni mama, dar in echipa pregatita de Bogdan Burcea si Grigore Albici se va resimti absenta jucatoarei venite in iarna de la campioana Oltchim Ramnicu Valcea. Vicecampioana mondiala cu echipa Romaniei in 2005, Roxana a plecat in iarna de la Oltchim Ramnicu Valcea si a revenit acasa sa ajute SCM sa evite retrogradarea. Cu ea "vioara intai", formatia craioveana, care a disputat meciurile de pe teren propriu la Filiasi, a reusit sa ajunga la baraj, apoi sa se mentina in Liga Nationala. "Am primit vestea de la Roxana Han. Ea avusese contract cu SCM doar pe sase luni, dar era dispusa sa semneze o noua intelegere. Acum nu putem decat sa ne bucuram pentru ea si sa incercam sa-i suplinim absenta. Era o jucatoare foarte importanta in angrenajul echipei", a spus ieri Nicu Stoian, directorul clubului SCM Craiova.

Si Valentina Elisei va fi mamica, Ildiko Barbu
se pregateste

Majoritatea handbalistelor din generatia Roxanei Han (fosta Gatzel) au hotarat ca doresc sa fie mamici si multe dintre ele deja si-au vazut visul implinit. Un ziar de sport anunta ieri ca Valentina Ardean Elisei, capitanul nationalei Romaniei, este, de asemenea, insarcinata. Jucatoarea care in ultimele sase sezoane a evoluat la Oltchim a declarat ca nici nu se gandeste sa nu revina pe teren dupa ce va naste.
O alta jucatoare de la SCM Craiova, portarul Ildiko Barbu, fosta componenta a nationalei Romaniei, dar si a campioanei Oltchim Ramnicu Valcea, intentioneaza sa devina mamica. Ildiko, care anul acesta va implini 37 de ani, a anuntat conducerea clubului despre planurile sale, iar antrenorul Burcea a transferat deja un portar in aceasta vara. Este vorba despre Ionica Munteanu, care sezonul trecut al Ligii Nationale a evoluat la vicecampioana Universitatea Jolidon Cluj. "Am luat-o pe Munteanu la Craiova, plecand de la premisa ca Ildiko Barbu isi doreste un copil", a declarat antrenorul Craiovei, Bogdan Burcea, conform handbalvolei.ro.

Se reunesc pe 9 iulie

Echipa feminina de handbal SCM Craiova este prima din cele cinci prim divizionare ale clubului sustinut de autoritatile locale care isi va relua pregatirile pentru noul sezon. Fetele mai au vacanta pana pe 9 iulie, cand este programata reunirea lotului.
Sezonul viitor este cu atat mai special pentru ca dupa trei campionate in care echipa a jucat in pribegie, la Caracal, Drobeta Turnu Severin si Filiasi, deoarece Sala Sporturilor "Ion Constantinescu" nu era omologata pentru meciuri de handbal in prima divizie, echipa feminina de handbal va sustine meciurile de acasa in Banie, in noua Sala Polivalenta de 4.000 de locuri.