Ziare.com informeaza : O romanca uimeste America

Romanca Alina Popa a reusit sa ocupe locul trei la concursul Miss Internacional, una dintre cele populare intreceri de culturism din cadrul Arnold Sport Festival.
Aflata la editia cu nr.24, manifestarea sportiva se desfasoara in perioada 1-4 martie in Columbus, Ohio (SUA). Pentru performanta obtinuta romanca a incasat un cec in valoare de 8000 de euro. La concurs au participat cele mai bune 14 sportive din lume. Primul loc a revenit culturistei Yaxeni Qriquen din Venezuela care a obtinut al cincilea titlul din cariera.
Concurentele de pe podium au fost felicitate de celebrul actor de cinema si fost culturist Arnold Schwartzenegger.
Iata clasamentul primelor trei: 1.Yaxeni Oriquen (Venezuela) 2.Debi Lasweski(SUA) 3. Alina Popa(Elvetia/Romania)
Arnold Sport Festival este cea mai importanta reuniune din lumea culturismului in SUA. Evenimentul include diferite concursuri atat pentru profesionisti cat si pentru amatori intre care celebrul Arnold Clasic pentru culturisti profesionisti si Miss International pentru amazoanele profesioniste din sportul cu muschi. Cel mai consistent premiu care se acorda consta intr- un cec de 130 000 de dolari, un vehicul Hammer, si un ceas Audemars Piquet.
Alina Popa este nascuta in Romania si are varsta de 33 de ani. In prezent locuieste si se antreneaza la Zurich in Elvetia. A fost campioana nationala a Romaniei in 2003. In 2008 a trecut la profesionisti si face parte din echipa IFBB ProBB participand la cele mai tari concursuri.
Anul trecut a ocupat locul 5 la Miss Olympia, competitia suprema in culturismul profesionist la femei. Iata cateva date despre fizicul ei si performatele din sala: inaltime 168cm, greutate 80kg, biceps 43cm, spate 120cm, impins din culcat 110kg, genuflexiuni 170 kg.