Petre Grigoras este constient de valoarea adversarului de astazi, dar spera ca punctele sa ramana la Targu Jiu


Formatia olteana Pandurii Targu Jiu va intalni astazi, de la ora 20.00 (GSP TV), pe teren propriu, pe SC Vaslui, meciul contand pentru etapa a 31-a din Liga I.
Antrenorul gorjenilor, Petre Grigoras, a spus ca a analizat impreuna cu elevii sai jocul din runda precedenta si ca s-au pus la punct problemele, astfel ca se asteapta ca greselile sa nu se repete. "Am avut o discutie cu ei, dupa partida de la Galati, si am incercat sa analizam la rece toate aspectele. Asa e normal, dupa ce revezi fazele, atunci poti sa iei si niste decizii si sa poti controla sau indrepta anumite lucruri care s-au intamplat, din pacate, pentru a nu stiu cata oara. Am fost visatori, am primit goluri din niste faze care nu anuntau mai nimic, dar sper sa punem punct acestor greseli", a spus tehnicianul oltenilor.
Grigoras si-a facut "temele" si in privinta disputei de astazi, cu SC Vaslui, echipa pe care o respecta foarte mult. "Ne asteapta un meci extraordinar de greu cu Vasluiul. I-am vazut si cu Gaz Metan Medias, au facut o demonstratie de fotbal, dar nu era nevoie sa vad acest meci ca sa ma edific asupra valorii lor si a fortei lor de joc. Vasluiul este o echipa cu compartimente echilibrate, si in aparare, si in linia de mijloc, nu mai spun de atac, care este letal. Nici nu stii pe cine sa marchezi in aceasta situatie. Unele echipe isi iau masuri sa-l marcheze pe golgheterul la zi, Wesley, dar apar Adailton, Temwanjera, Sanmartean, N’Doye sau Stanciu si asa mai departe, jucatori foarte buni si o echipa care trebuie respectata. Poate ca meciul lor cu Mediasul i-a pus pe ganduri si pe jucatorii nostri si zic eu ca vor avea o atitudine pozitiva pe teren si vom incerca sa castigam", a spus Grigoras.
"Trebuie sa fim pragmatici"

Cunoscand atuurile moldovenilor, Petre Grigoras si-a pus la punct planul de a contracara Vasluiul, tehnicianul pandurilor mizand pe ambitie si sansa, dar si pe suporteri. "Daca ai ambitie si sansa, poti castiga, pentru ca valoarea nu poti s-o injectezi in 24 sau 48 de ore. Este clar ca un stadion plin ne avantajeaza. Si jucatorii, si noi, cei de pe banca, ii simtim alaturi de noi pe suporteri atunci cand ne incurajeaza si ne dau un alt spirit de lupta si o alta motivatie. S-ar putea sa fie doua-trei modificari in primul 11, dar pana la ora jocului mai e timp de gandire. Trebuie sa mai primesc un raport de la meciul Vasluiului cu Mediasul si sa-l compar cu alte jocuri, sa incerc sa gasesc solutiile cele mai bune, pentru a contracara forta de joc a Vasluiului. Este o echipa avida de trofee, s-a investit enorm acolo an de an si e normal sa se afle sus. Mai sunt patru etape, 12 puncte in joc, si e clar ca se gandesc sa le castige pe toate, pentru a spera la castigarea campionatului", a spus strategul oltenilor. "Trebuie sa fim eficienti, pentru ca Vasluiul, daca are patru ocazii, iti da trei goluri. La noi, procentajul este unul inferior, trebuie sa ne cream vreo sase ocazii ca sa dam un gol. Ca sa obtinem un rezultat bun trebuie sa fim mult mai pragmatici, iar ce avem trebuie sa transformam in gol, pentru ca nu stiu daca vom avea sase-sapte ocazii cu Vasluiul. Nu putem sa spunem ca suntem favoriti in acest meci, dar vom incerca sa dam peste cap calculele hartiei si sa facem o figura frumoasa. Se apropie sfarsitul de campionat si avem nevoie de cel putin trei puncte pentru a ne atinge obiectivul. Un obiectiv personal ar fi sa terminam in primele opt, ar fi onorabil, din punctul meu de vedere. Pentru locul sase e foarte greu, Otelul Galati are cele mai mari sanse", a incheiat Grigoras.

Liga I
Pandurii Tg. Jiu - SC Vaslui
Stadion "Municipal", astazi, ora 20.00 (GSP TV).
Formatii probabile:
Pandurii: Mingote - Ungurusan, Viera, Rada, Cardoso - Rusu, Pintilii - Al. Maxim, Voiculet, C. Cristea - Al. Grigoras.
Antrenor: Petre Grigoras.
SC Vaslui: Borjan - Milanov, M. Constantin, Farkas, Hugo Luz - N’Doye, Costin - Sanmartean, Wesley, Adailton - Temwanjera.
Antrenor: Augusto Inacio.