Libertatea: Reactia presei internationale DUPA CONDAMNAREA LUI GIGI BECALI

Vestea condamnarii lui Gigi Becali a starnit atentia jurnalistilor din intreaga lume. Unii dintre ei i-au zugravit imaginea folosind cuvinte dure.
Agentia Reuters se refera mai ales la calitatea de politician a condamnatului, potrivit realitatea.net: "George Becali, deputat roman si proprietar al clubului de fotbal Steaua Bucuresti, a fost timis la inchisoare pentru trei ani pentru abuz de putere. El este unul dintre putinele nume mari condamnate intr-o tara care incearca sa arate ca poata sa invinga coruptia la nivel inalt".
Jurnalistii amintesc in acest context si de condamnarea fostului premier Adrian Nastase, un alt politician roman ajuns dupa gratii.
The Independent ii face lui Gigi Becali un portret din elemente contradictorii: "S-a spus ca e misogin, homofob si rasist. A stat la Bruxelles ca membru al Parlamentului European, acum este membru al Parlamentului roman si, recent, a primit si o pedeapsa de trei ani de inchisoare".
France Presse scrie despre parlamentarului roman mai direct: "Patronul clubului de fotbal Steaua Bucuresti a fost condamnat la trei ani de inchisoare pentru un schimb ilegal de terenuri".
AFP relateaza ca parlamentarul roman a incercat sa paraseasca tara, insa a fost impiedicat sa plece de politia de frontiera a aeroportului din Bucuresti.
Chicago Tribune titreaza: "Becali este un flamboaiant fost cioban, devenit celebru pentru discursul sau vehement si actiunile caritabile. A cistigat un loc in Parlamentul Romaniei candidind din partea USL, eveniment care a atras imediat critici din partea partidelor de dreapta. Becali s-a facut remarcat si din cauza atitudinii sale necenzurate in privinta homosexualilor si a minoritatilor sexuale. Este neclar daca isi va pierde postul de parlamentar dupa aceasta condamnare", au mai scris jurnalistii americani.