Gaz Metan Severin e pusa la incercare astazi de Chindia, dar oficialii de la Dunare sunt siguri ca Bondrea si compania
vor obtine un rezultat pozitiv
Desi s-a facut comoda pe locul trei in clasament, pozitie care ar putea echivala cu promovarea in Liga I, Gaz Metan Severin stie ca lupta se va da pana in ultima secunda si si-a propus sa bifeze succese in toate cele patru etape ramase de disputat. Echipa antrenata de Marian Bondrea va intampina primul "hop" astazi, de la ora 18.00, urmand sa evolueze in deplasare, cu Chindia Targoviste, una dintre echipele care a aspirat si ea la locul 3 pana nu demult, partida contand pentru etapa a 27-a.
"Mergem sa castigam la Targoviste, pentru ca trebuie sa ne atingem obiectul. Avem tot lotul valid, asa ca trebuie sa obtinem un rezultat pozitiv. Chiar daca avem prima sansa la locul 3, nu trebuie sa ne culcam pe-o ureche si sa ne dam singuri la picioare. Vrem sa castigam tot, pana la final", a declarat capitanul gazarilor, Marius Balau, pentru GdS.
Si vicepresedintele Razvan Lupu este pe aceeasi "lungime de unda" cu Balau, acesta afirmand ca Gaz Metan Severin are forta sa termine en-fanfare acest sezon. "Ocupam treapta a treia, dar baietii stiu ca mai sunt patru etape si au ramas conectati. Ne-am propus sa terminam in forta sezonul, sa contabilizam toate cele 12 puncte ramase in joc daca se poate, pentru ca nu vrem sa avem emotii si sa compromitem totul pe ultima suta de metri. Mergem increzatori la Targoviste, Chindia este o echipa buna, dar noi trebuie sa confirmam parcursul bun de pana acum si sa castigam", a spus vicele severinean, pentru GdS.

"Am speranta ca nu se va ajunge la baraj"

Razvan Lupu a comentat totodata si pe ideea aparuta la inceputul saptamanii, dupa Adunarea Generala, conform careia echipa sa, in cazul in care va termina pe locul trei in seria a doua din esalonul secund, ar fi nevoita sa sustina un baraj pentru promovarea in Liga I, cu echipa care va termina pe locul 15. "Nu s-a discutat nimic pana acum legat de acest lucru, deci nu ar trebui sa ne facem griji, noi trebuie intai sa terminam pe locul trei si dupa, vom vedea. Totul se va decide la urmatoarea sedinta a Comitetului Executiv, dar eu am speranta ca nu se va ajunge la baraj. In privinta ocuparii locul doi, as spune ca e aproape imposibil sa terminam, tinand cont de programul Timisoarei. Daca Poli va intra in depunctare, am avea o sansa, altfel e greu", a punctat Razvan Lupu.
Nici presedintele executiv al Gaz Metan Severin, Gheorghe Fratica, nu-si face griji in privinta promovarii de pe locul trei. "Sa fie clar, Mircea Sandu a anuntat ca Timisoara si-a retras licenta, dar atat. Nu s-a pus problema sa nu promoveze locul trei, regulamentul e clar. Restul sunt doar zvonuri. Baietii trebuie sa stea linistiti si sa castige restul meciurilor pana la final", a punctat Gheorghe Fratica, pentru GdS.

FC Olt si CSM Valcea, gata sa continue ascensiunea

Celelalte trei formatii din Oltenia sunt pregatite sa continue seria rezultatelor bune. Daca ALRO Slatina va contabiliza trei puncte fara sa "transpire", Ariesul Turda retragandu-se din campionat, cealalta formatie de pe malul Oltului va cauta victoria in deplasare. FC Olt va evolua de la ora 18.00, la Bucuresti, contra Juventusului, o formatie ca si retrogradata, motiv pentru care elevii lui Dan Oprescu si-au propus sa obtina toate cele trei puncte. "Cu siguranta, ne dorim o victorie pe terenul celor de la Juventus Bucuresti, vrem sa luam cat mai multe puncte si in meciurile cu Valcea si FC Bihor, dar important ar fi sa nu primim gol pentru ca venim dupa cateva partide in care nu am luat gol", a declarat capitanul alb-visiniilor, Alin Pavel, pentru gazetanoua.ro.
O partida dificila o va avea CSM Valcea, in Zavoi urmand sa vina FC Bihor, o echipa imprevizibila, care nu se complace cu locul ocupat din clasament. "Suntem increzatori ca vom bate Bihorul, datorita jocurilor bune facute in ultimele partide. Trebuie sa uitam de episodul Bistrita si sa ne concentram la meciul cu Bihor, care e o echipa puternica si pe care trebuie sa o tratam foarte serios. Sper sa facem din nou o figura frumoasa si lumea sa vina in numar cat mai mare la stadion", a spus, pentru liga2.ro, mijlocasul Florian Parvu.