Fotbalistul Chinonso Ihelewere Henry, 21 de ani, a murit ieri, in timpul partidei amicale dintre Balotesti si Tulcea.
Codul galben de caldura instalat ieri in sudul Romaniei a facut din start o victima, la Balotesti, in persoana unui fotbalist african in varsta de doar 21 de ani. Asta pentru ca si clubul la care activa, Delta Tulcea, din Liga a II-a si FC Balotesti, din Liga a III-a au ignorat avertismentele meteo si au organizat un amical chiar la orele pranzului, cand afara nici nu se putea respira, dar sa se joace si fotbal.
De aici, pana la o tragedie, n-a mai fost decat un pas. Dupa ce s-a copt in caldura 80 de minute, pe banca de rezerve, Henry a fost introdus pe tern pentru ultimele 10 minute ale jocului.
La o temperatura de 40 de grade, fotbalistul nigerian al dobrogenilor a cazut insa fara suflare, intrand imediat in stop cardio-respirator.
"In minutul 86, am dictat un fault pentru echipa tulceana, iar in acel moment l-am vazut pe jucatorul lor intins la pamant. Din pacate, masinile de interventie de la stadion nu erau dotate cum trebuie. De aceea au fost chemate alte doua ambulante, una a venit dupa 5 minute, iar SMRUD-ul dupa 7 minute. Eu am acordat pauze de hidratare in prima repriza, chiar doua. Nu stiu daca are cineva vreo vina", a declarat arbitrul intalnirii, Marian Ivanescu.
Medicii de pe ambulanta SMURD au incercat sa-l resusciteze mai bine de 50 de minute, dar in cele din urma au fost nevoiti sa constate decesul.
Ambulanta a venit in zece minute, iar medicii au incercat sa-l resusciteze aproape o ora.