Mai multe asociatii ale suporterilor olteni i-au adresat, joi, premierului Victor Ponta o scrisoare, in care ii cer acestuia sa fie alaturi de ei in protestele fata de conducerea FRF, care a decis excluderea Universitatii Craiova si sustine infiintarea unei "clone" a echipei lor de suflet, informeaza Mediafax. Fanii olteni spun ca au adresat aceasta scrisoare premierului pentru ca nu le-au mai ramas multe sperante dupa ce Adunarea Generala a FRF a votat, luni, excluderea Universitatii Craiova, "poate cea mai iubita echipa de fotbal din Romania". Ei prezinta o situatie a fotbalului romanesc, condus de Mircea Sandu, "un fotbalist mediocru", si in care fostul agent de jucatori Giovani Becali are o mare influenta, precizand ca acestia, dar si "alte personaje de joasa speta au stors ce s-a putut din fenomenul fotbal". "Acesti oameni au facut vreme de 22 de ani tot ce au vrut in acest sport. Meciurile trucate au devenit de notorietate, spalarea de bani a devenit o banalitate folosita la vanzarea oricarui jucator, coruptia din arbitraj nu a fost oprita nici macar de descinderile mascatilor", se arata in scrisoare.
Despre patronul Universitatii Craiova, Adrian Mititelu, suporterii spun ca "se aseamana la vorba si la port cu mai marii FRF", dar el a sfarsit prin a intra in conflict cu acestia. Fanii precizeaza ca nu tin cu Mititelu, dar nu sunt de acord cu infiintarea unei clone a Universitatii Craiova.
In final, sustinatorii echipei craiovene ii cer lui Ponta sa fie de partea lor, nu neaparat ca premier, ci ca politician ales in Parlament de catre un colegiu electoral din Oltenia. "Va invitam sa fiti de partea noastra. Desi suporterii sunt blamati, stim ca in Romania este democratie si puterile in stat sunt separate, dar intr-un astfel de stat de drept legile sunt respectate si infractorii ajung la penitenciar. Ajutati-ne sa credem ca Romania redevine un stat de drept. Nu ne adresam neaparat premierului care ar putea sa ne refuze rugamintile noastre din considerente care tin de separatia puterilor in stat. Ne adresam domnului Victor Ponta, politicianul bucurestean care a fost propulsat in Parlamentul Romaniei de catre un colegiu electoral din Oltenia", se incheie scrisoarea inregistrata de cateva asociatii ale suporterilor olteni la Secretariatul General al Guvernului.
Federatia Romana de Fotbal anunta, in 20 iulie 2011, ca gruparea Universitatea Craiova a incalcat grav statutul federatiei, astfel ca a fost exclusa provizoriu de Comitetul Executiv pana cand masura va fi validata de Adunarea Generala a FRF. Luni, Adunarea Generala a FRF de validat excluderea gruparii oltene, cu 168 de voturi pentru, 18 abtineri si cinci impotriva.
Totodata, Adunarea Generala a aprobat, cu 185 de voturi pentru si sase abtineri, ca orasul Craiova sa primeasca un loc in Liga a II-a, dupa ce gruparea SC FC U Craiova a fost exclusa din FRF.
Decizia de anul trecut a Comitetului Executiv al FRF se afla in atentia procurorilor DNA, in urma plangerii penale depuse de gruparea Universitatea Craiova, la 16 septembrie 2011. Clubul oltean a cerut inceperea urmaririi penale fata de membrii Comitetului Executiv al FRF care au votat excluderea Universitatii Craiova din FRF, acuzandu-i de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor.
Federatia Romana de Fotbal si Liga Profesionista de Fotbal sunt invinuite de procurori in dosarul excluderii Universitatii Craiova, alaturi de presedintii acestor foruri, Mircea Sandu si Dumitru Dragomir, si de alti 12 membri ai Comitetului Executiv al FRF. Acestia sunt invinuiti de abuz in serviciu si de sustragere de bunuri de sub sechestru.