GSP.ro: Blocada Europa League ' In zona din jurul National Arena nu vor mai circula masini in perioada 8-10 mai
FINALA EUROPA LEAGUE 2012 •
ATLETICO MADRID - ATHLETIC BILBAO, 9 MAI, ORA 21:45, NATIONAL ARENA, IN DIRECT PE PROTV SI LIVETEXT PE GSP.RO
De pe 9 mai, ora 9:00, traficul va fi inchis in perimetrul strada Mihai Coravu, bd. Basarabia, strada Vatra Luminoasa, bd. Pierre de Coubertin si stradutele care duc de la aceste artere sprestadion.
Cei 30.000 de suporteri si turisti care vor invada Bucurestiul pentru finalaEuropa League i-au determinat pe organizatori sa adopte masuri fara precedent, dar obisuite pentru acest gen de evenimente. Una dintre prioritati a fost determinarea perimetrului in care va fi interzis traficul auto in jurul National Arena, pentru protectia fanilor.

ATENTIE: NU PARCA PE ARTERELE PRINCIPALE INCHISE: MASINA ITI VA FI RIDICATA!
8 mai, ora 20:00
Incepind cu aceasta data, nici o masina nu va mai putea fi parcata pe strazile Maior Coravu, Vatra Luminoasa si bulevardele Pierre de Coubertin si Basarabia, intre intersectiile cu soseaua Mihai Bravu si cu bulevardul Chisinau. Politia a lipit deja afise in zona pentru a anunta aceasta restrictie. Masinile celor care nu vor tine cont de atentionare vor fi ridicate si mutate in apropiere, fara ca proprietarii sa plateasca vreo taxa. Interdictia va fi ridicata pe 10 mai, la ora 6:00 dimineata

ATENTIE: AUTOTURISMELE RIVERANILOR DIN PERIMETRUL INCHIS: BLOCATE PE STRADUTELE LATERALE SAU TRANZITARE DOAR CU BULETINUL!
9 mai, ora 9:00
Va intra in vigoare interdictia traficului auto pe:
- bd. Pierre de Coubertin (de la intersectia cu soseaua Pantelimon spre National Arena)
- strada Vatra Luminoasa (de la intersectia cu soseaua Mihai Bravu si cu bd. Pierre de Coubertin)
- bd. Basarabia (intre intersectiile cu soseaua Mihai Bravu si cu bulevardul Chisinau)
- toate stradutele cuprinse in perimetrul inchis care duc spre National Arena. Pe acestea, locatarii isi vor putea parca masinile, dar fara sa le mai poata folosi in intervalul 8-10 mai.
- riveranii vor putea intra sau tranzita aceste zone cu masina, numai pe baza cartilor de identitate

UNDE E TRAFIC LIBER: Se va putea circula pe soselele Mihai Bravu si Pantelimon si pe bd. Chisinau, precum si pe Soseaua Iancului
RATB: toate liniile RATB ale caror trasee trec prin zona inchisa traficului auto vor fi deviate.
Fanii lui Atletico: la Pierre de Coubertin
Suporterii lui Bilbao: pe Basarabiei
Sustinatorii finalistelor vor fi adusi la stadion din fan-zone pe trasee distincte. Astfel, autobuzele fanilor lui Atletico Madrid vor stationa in zona intersectiei Pierre de Coubertin cu Vatra Luminoasa, iar cele ale lui Bilbao vor fi parcate in partea opusa a arenei, de-a lungul bulevardului Basarabia, in perimetrul inchis al acestuia. Plecarea fanilor, dupa finala, se va face tot din aceste zone, in ordinea decolarii charterelor spre Madrid sau spre Bilbao. Autobuzele respective sint puse la dispozitia fanilor gratuit, de catre RATB, si vor fi pazite permanent pe timpul finalei.

Reguli stricte pentru parking
Protocolul de acces in parcarile stadionului National Arena a fost stabilit deja de catre organizatori, iar regulile sint foarte stricte. Astfel, parkingurile au fost colorate in trei culori, rosu, galben si verde, fiecare avind specificata clar parcarea in care soferii isi vor putea lasa masinile, dar si portile de acces in complexul National Arena.

Intrarea din strada Maior Coravu
Parkingurile rosii - accesul catre aceste parkinguri se va face incepind cu ora 18:45, o data cu deschiderea portilor stadionului

Intrarea din bd. Pierre de Coubertin
Parkingurile galbene (pentru media) - intrarea acestor masini e permisa NUMAI PINA LA ORA 18:00.

Intrarea din Basarabiei (prin curtea Liceului Dimitrie Leonida, prin strada Vasile Serbanica)
Parkingurile verzi (inclusiv parcarea supraetajata de linga sediul FRF, unde vor fi disponibile doar primele doua niveluri, adica 650 de locuri) - accesul acestor masini se va face numai dinspre intersectia cu bulevardul Chisinau (fost Diham), de la ora 18:45
Respectati portile de acces inscrise pe bilete!
Accesul in complexul National Arena se va face prin trei intrari:
intrarea 1 (str. Maior Coravu) - pentru tribuna I si zona VIP
intrarea 2 (str. Pierre de Coubertin) - pentru fanii lui Atletico Madrid si suporterii romani cu bilete la peluza nord sau la tribuna a II-a
intrarea 3 (bd. Basarabia) pentru fanii lui Bilbao si suporterii romani cu bilete la peluza sud sau la tribuna a II-a
- in zona de intrare pe cele trei artere, fortele de ordine vor face doar un control vizual al biletelor. La fiecare poarta din complex se va face primul control corporal amanuntit de catre agentii BGS, jandarmi si stewarzi. Al doilea control corporal va avea loc la turnichetii de acces in tribune.
- Intrarea prin alta parte decit cea inscrisa pe bilet inseamna pierdere de timp si trecerea printr-un control suplimentar, la poarta inscrisa pe bilet
Obiecte interzise in stadion (se vor depozita la garderobele mobile de la fiecare poarta de acces in complex, pe baza unor bonuri): aparate foto profesionale, laptop-uri, tablete, casti moto, parfumuri, spray-uri, trepiede, genti, rucsacuri, valize, briceaguri, tirbusoane, umbrele si alte obiecte contondente.
Vin finalistele in aceasta seara!
Astazi, pe aeroportul Henri Coanda, vor ateriza cele doua echipe finaliste. Primii care vor sosi la Bucuresti sint bascii de la Bilbao. Acestia vor pleca din Bilbao la 16:45, urmind sa ajunga in Capitala in jurul orei 19:00. La ora 18:00, si cei de la Atletico vor decola de pe aeroportul Barrajas din Madrid si vor sosi la Bucuresti doua ore si jumatate mai tirziu. Jucatorii lui Bilbao vor sta la Crowne Plaza, iar Atletico la Intercontinental.