Energia Rovinari - "U" Mobitelco Cluj 80-70
Sala Sporturilor Targu Jiu, spectatori 800
Energia: Troupe (18 puncte), Gliga, Kabengele (2), Bratoloveanu, Deconescu, Darby (19), Steffel (10), Mocanu (2), Kljajevic (8), Nikolic (15), Gutoaia (6), Alionescu. Antrenor: Slobodan Nikolic.
Cluj: Paul (4 puncte), Faur, Santa, Krstanovic (14), Corpodean, Pop, Lawrence (14), Lagrange (8), Dykes (22), Jones (8). Antrenor: Marcel Tenter
Arbitri: M. Ciulin, F. Nitu, A. Rosu.
Energia a obtinut a doua victorie stagionala in fata campioanei en-titre "U" Mobitelco Cluj, scor 80-70 (25-23, 15-13, 16-22, 24-12). In tur, la Cluj, gorjenii castigasera in prelungiri, 92-89.

Decimata de probleme, campioana din Cluj s-a prezentat pe terenul Energiei cu o banca prea subtire pentru a emite pretentii. Cu o rotatie de doar sase jucatori, ardelenii nu au rezistat la Targu Jiu pana la capat, cedand total in finalul jocului.
Baietii lui Nikolic au inceput tare, avand 18-10 la jumatatea primului sfert, dar au terminat primul act cu doar doua puncte avans. Energia nu a prea gasit cosul in startul sfertului doi, insa a pastrat avantajul la pauza, 40-36. Oaspetii, cu o rabufnire de orgoliu, au intors cursul jocului pe mana lui Lawrence, chiar la ultima aruncare din sfertul trei, 58-56. La jumatatea actului decisiv, Mobitelco Cluj a mai condus o data, 67-66, dar trupa lui Nikolic a replicat cu un run de 9-0, care a ingropat sperantele campionilor.
Arbitrajul brigazii Marius Ciulin, Alin Rosu, Fabiana Nitu a fost surprinzator de corect, fapt care i-a deranjat pe oficialii clujeni. Mircea Cristescu a acuzat, complet eronat, maniera lui Ciulin, care ar fi acordat mai multe libere gazdelor

Apararea a fost cheia

Echipa din Rovinari a jucat agresiv in aparare, fapt care a atras eliminarea lui Mocanu, iar Darby si Troupe au strans si ei cate patru greseli personale. Si Gutoaia s-a remarcat, aparandu-se excelent. Energia este a doua echipa care invinge de doua ori campioana intr-un sezon, dupa BC Mures. "Avem un sentiment foarte placut, tinand cont ca in acest sezon am invins campioana de doua ori, atat la Cluj, cat si acasa. Multumesc din nou suporterilor, care au facut o atmosfera incredibila. Apararea pe care am facut-o in primele doua sferturi a fost corecta, dar cea practicata dupa pauza mare a fost cheia spre castigarea acestui meci", a declarat tehnicianul Slobodan Nikolic. Sansele de play-off ale Energiei au crescut, dar urmeaza jocuri grele acasa pentru baietii lui Nikolic. "Am castigat doua meciuri grele acasa si acum toata lumea se asteapta sa nu pierdem nici o partida pe teren propriu. Trecem printr-o perioada buna, dar urmeaza o mica pauza, caci meciul de la Oradea s-a amanat. Nu este un lucru bun pentru noi, dar vom incerca sa ne mentinem forma buna pe care o avem si sa castigam meciurile importante care urmeaza", a mai declarat Nikolic.
Daca managerul clujenilor, Mircea Cristescu, a criticat arbitrajul, antrenorul Marcel Tenter a gasit alte cauze pentru esecul de la Targu Jiu. "Vreau sa felicit echipa din Targu Jiu, caci a meritat sa castige. Au fost mai exacti in faza de finalizare, in timp ce noi am ratat in situatii destul de simple. Am dat poate dovada de putin egoism in unele faze, astfel ca jocul nostru colectiv a avut de suferit. Am pierdut parca din dorinta de a arata ca suntem cei mai buni", a declarat Tenter.