Sala "Vointa" din Craiova va gazdui, in perioada 7 - 21 ianuarie, prima editie a Cupei "NFI", competitie organizata de Asociatia "Nu fi indiferent!", cu sprijinul DJST Dolj si AJF Dolj si care se anunta extrem de disputata. Intrecerea de futsal va alinia la start 11 echipe din intreaga Oltenie, acestea avand in componenta jucatori legitimati si nelegitimati, cu varste cuprinse intre 16 si 50 de ani. Combatantele au fost repartizate in trei grupe, dupa cum urmeaza: Grupa A: UEFantasticii, Blue-White Lions, FC Slatina, Athletic; Grupa B: Cargus Craiova, Autobuzul Craiova, Magnolia Residents, Phoenix; Grupa C: Old Boys Craiova, Profi Craiova, ASFEFSK. Fiecare echipa va avea pe teren patru jucatori de camp si un portar, iar schimbarile sunt nelimitate.
Iata programul de desfasurare a Cupei "NFI": maine: UEFantasticii - Blue-White Lions (ora 12.00), FC Slatina - Athletic (12.45), Cargus - Autobuzul (13.30), Magnolia - Phoenix (14.15), Old Boys - ASFEFESK (15.00); duminica: UEFantasticii - FC Slatina (12.00), Blue-White Lions - Athletic (12.45), Cargus - Magnolia (13.30), Autobuzul - Phoenix (14.15), Profi - ASFEFSK (15.00); 14 ianuarie: UEFantasticii - Athletic (12.00), Blue-White Lions - FC Slatina (12.45), Cargus - Phoenix (13.30), Autobuzul - Magnolia (14.15), Old Boys - Profi (15.00); 15 ianuarie: semifinale (12.00 si 12.45); 21 ianuarie: finala mica (12.00), finala mare (13.00), festivitatea de premiere (14.00).
Organizatorii garanteaza ca va fi spectacol

Robert Tilea, presedintele Asociatiei "Nu fi indiferent!", a afirmat ieri, intr-un cadru organizat, ca este convins de faptul ca spectacolul va domina intrecerea, anuntand prezenta mai multor jucatori de fotbal din esaloanele doi, trei si patru din Romania. "Daca anul trecut v-am obisnuit cu competitii pentru elevi si studenti, iata ca 2012 il incepem in forta, prin organizarea unui turneu de sala, care se adreseaza tuturor categoriilor de varsta. La Cupa 'NFI', initialele asociatiei pe care o conduc, s-au inscris 11 echipe, iar jumatate din ele sunt din toata Oltenia, ceea ce, sincer, nu ma asteptam. Avem echipe din Olt, Gorj, chiar si din Valcea, studenti si chiar jucatori legitimati in esaloanele doi, si aici ma refer la fotbalistii craioveni care evolueaza la Gaz Metan Severin, dar si trei, si patru, ceea ce ne bucura foarte mult. Nu stiu daca in Craiova s-au mai organizat competitii de asemenea nivel, iar asta ma determina sa cred ca vor fi partide spectaculoase. Vor fi premiate primele patru locuri si vom avea, bineinteles, si premii speciale, cum ar fi titlul de cel mai bun portar, golgheterul competitiei, cel mai tehnic jucator si cel de fair-play", a afirmat Robert Tilea.
La randul sau, profesorul Eugen Georgescu, membru organizator, a declarat ca a ramas surprins placut de interesul aratat de olteni in privinta competitiei. "Vreau sa punctez faptul ca inca de la inceputul anului se vede o dorinta a tineretului de a face sport si ma bucur ca noi venim in sprijinul lor, oferindu-le conditii aproape oficiale. Observati ca sunt 11 echipe din intreaga regiune, deci Oltenia fotbalistica nu moare, asa cum
si-ar dori unii, si speram sa renasca mai repede. Speram sa fie un spectacol agreabil atat pentru sportivi, cat si pentru spectatori", a spus Georgescu. Acesta a fost completat de reprezentantul DJST Dolj, Mihai Milu, care spera ca intrecerea sa se desfasoare fara incidente: "Mi-as dori ca intreaga competitie sa se desfasoare sub semnul fair-playului. Vom avea arbitri la toate confruntarile, dar sper ca si competitorii sa dea dovada de intelegere".