Spadasinii din Banie au oprit acasa trei titluri nationale. CS Universitatea a luat aur la echipe, masculin si feminin, al treilea campion fiind Lucian Ciovica (LPS "Petrache Triscu")
Asa cum se astepta toata lumea, spadasinii din Craiova au fost printre protagonistii Campionatului National de tineret, incheiat duminica, la Electroputere Parc. Gazdele intrecerii au oprit acasa sase medalii, reusind sa castige trei titluri nationale.
CS Universitatea Craiova si-a trecut in palmares patru medalii, dintre care doua de aur, una de argint si una de bronz.
Echipele clubului condus de Pavel Badea au reusit sa urce pe cea mai inalta treapta a podiumului. La masculin, finala a fost castigata de olteni in fata echipei Steaua Bucuresti, scor 45-30. La obtinerea celei mai stralucitoare medalii au contribuit urmatorii sportivi: Liviu Dragomir, Dorian Parvan, Daniel Nica si Stefanita Valceanu. Acestia au beneficiat de sustinerea colegilor, dar si a persoanelor care venisera la cumparaturi la mall si au poposit pret de cateva minute sa vada finala.
Campionii au fost premiati chiar de directorul clubului, Pavel Badea, care, de asemenea, i-a incurajat in timpul asalturilor. LPS "Petrache Triscu" (Lucian Ciovica, Ionut Trandafirescu, Tatian Bolboceanu, Laurentiu Ricuta) s-a clasat pe locul sase.

Finala suta la suta "Triscu" la individual

La masculin, individual, campion a iesit Lucian Ciovica, de la Liceul cu Program Sportiv "Petrache Triscu", acesta invingandu-l in finala pe colegul de liceu Tatian Bolboceanu. Podiumul a fost completat de Liviu Dragomir, de la CS Universitatea.
In intrecerea feminina pe echipe, Craiova a avut doua reprezentante pe podium. Fetele de la CS Universitatea (antrenor emerit Mircea Alecu) au cucerit aurul, din echipa facand parte Diana Donoiu, Raluca Sbarcia, Alice Tudor, Cristina Vasile, iar echipa LPS "Petrache Triscu", alcatuita din Claudia Naboiu, Mihaela Tugui, Alexandra Ionica Carstea, Teodora Creteanu, s-a clasat pe locul trei.
La individual, Cristina Vasile (CS Universitatea Craiova) a luat bronz.

Valceanu, pe podium
in Serbia

Dupa incheierea concursului masculin din cadrul Campionatului National, patru dintre spadasinii de la CS Universitatea Craiova au plecat spre Belgrad, unde au participat la memorialul "Liubomir Savic". O comportare excelenta a avut-o juniorul Stefanita Valceanu, clasat pe locul doi, care a fost depasit in finala, la mare lupta, de tragatorul sarb Danilo Nicolici. Ceilalti spadasini craioveni au obtinut urmatoarele rezultate: Alin Sbarcia - locul 9, Daniel Nica - locul 10 si Laurentiu Ricuta - pe 13.