reporterntv.ro: Gigi Becali, citat in procesul "Valiza"

Cosmarul Valizei il urmareste pe Gigi Becali si dupa gratii. Incarcerat la Penitenciarul Rahova, dupa ce a fost condamnat la 3 ani pentru transferul de terenuri cu MApN, omul de afaceri a fost citat luni, 27 mai 2013, intr-un nou termen al dosarului in care este acuzat ca ar fi vrut sa-i stimuleze cu 1,7 milioane de euro pe jucatorii de la "U" Cluj pentru ca acestia sa castige meciul cu CFR Cluj de care depindea deciderea titlului de campioana a Romaniei la fotbal.
Dosarul Valiza este in faza de recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie dupa ce procurorii DNA au atacat decizia initiala a magistratilor de achitare a suspectilor, printre care se mai afla Victor Piturca, Teia Sponte si Radu Gheorghe Marino.
In decembrie 2008, finantatorul Stelei a fost trimis in judecata, fiind acuzat de dare de mita si fals in inscrisuri sub semnatura privata.
Acesta le-a cerut magistratilor ridicarea sechestrului care a fost pus pe suma de 1,7 milioane de euro, ce i-a fost confiscata. In cazul in care va fi gasit vinovat, Becali risca sa-si prelungeasca sederea in penitenciar.
Pedeapsa lui Becali poate creste pentru ca de la doua condamnari in sus, un inculpat efectueaza pedeapsa cea mai mare, plus un spor decis de judecatori.