DeCeNews: REPORTAJ: Fiesta spaniola in Centrul Vechi. Bascii au invadat Bucurestiul

Centrul Vechi al Capitalei a fost invadat de fanii spanioli care au venit la meci. Mult mai numerosi si mai galagiosi sunt bascii. Nu stau o clipa in loc. Danseaza, sar, se urca pe mese si mai ales, beau multa bere. Patronii teraselor au avut grija ca spaniolii sa se simta ca acasa. Din orice colt se aud imnurile celor doua echipe sau cantecele favorite ale fanilor. Spaniolii nu au nicio problema ca trebuie sa stea la un loc. Grijile autoritatilor de la Bucuresti au fost infirmate de fanii celor doua echipe, care stau la aceeasi masa, ba mai mult, canta si beau impreuna.
Fiesta spaniola din Centrul Vechi a antrenat si romanii care trec pe acolo. "Sunt nebuni bascii, sunt nebuni!", se auzea la un moment dat din marea spaniola. Si sunt cu adevarat nebuni. Fac o atmosfera greu de descris. Canta in permanenta si se bucura de moment. Realizeaza ca este o seara istorica pentru echipa si profita din plin.
Cu greu poti face diferenta intre madrileni si basci. Daca nu vezi emblema de pe tricou, nu ai nicio sansa. Totul pare o mare alb-rosie. Miza meciului isi spune cuvantul, dar prin exuberanta, nu prin tensiune. Fanii lui Bilbao sunt mai agitati, in schimb cei ai lui Athletico prefera sa stea la terase si din cand in cand mai scandeaza un cantec de galerie. Se canta frumos, cu ritm si cu patos. Din cand in cand se mai da tonul la aclamarea unui jucator. Surprinzator, cei mai iubiti jucatori, nu sunt vedete Falcao sau Lorente. Se scandeaza numele tuturor, dar cei de la Bilbao par mult mai atasati de echipa. Nu fac diferente. Cel mai iubit jucator de la Bilbao pare Ituralde, al carui nume este scandat mai mereu.
Atmosfera este total diferita fata de ceea ce am trait la sfertul Uefantastic dintre Steaua si Rapid. Atunci, daca cele doua galerii ar fi fost nevoite sa stea in acelasi loc, ar fi izbucnit un adevarat razboi. Nici bascii nu sunt prieteni cu madrilenii, dar prefera o rivalitate sportiva.
Suporterii care nu au bilete la meci vor merge sa vada finala in zonele special amenajate. Cei de la Bilbao vor sta in Piata Constitutiei, in timp ce fanii lui Athletico vor fi in Piata George Enescu.