Ministrul Economiei si Comertului (MEC), Varujan Vosganian, a dat asigurari ieri, la Galati, ca Electrocentrale va trece in subordinea municipalitatii.

Liderul liberal a avut o serie de intilniri la finele saptaminii trecute cu liderii citorva filiale liberale. Printre judetele vizitate s-a numarat si Galatiul.

“Acest turneu, care a avut loc la sfirsit de saptamina, a fost angajat inaintea declansarii negocierilor privind ocuparea posturilor ramase vacante dupa retragerea PC de la guvernare. Din acest motiv obiectivele mele nu au fost strict legate de pozitia mea de ministru al Economiei. Conducerea a luat decizia de a se face o consultare a filialelor din tara si de a se prezenta strategia post-aderare a PNL. Am fost in Bacau, Iasi si Galati. Am vrut sa consult filialele in legatura cu situatia actuala din PNL. Concluzia e ca partidul nostru este unul al normalitatii. Liberalii nu vor provoca alegerile anticipate”, a declarat Varujan Vosganian.

Discutii despre Toader

Pe linga probleme ce tin de activitatea politica a PNL, seful de la MEC a comentat si afirmatia facuta saptamina trecuta de secretarul de stat democrat Mircea Toader, conform careia Vosganian n-ar fi avut nici o sansa sa fie acceptat de Parlament in functia de ministru. “Nu vreau sa accept provocari de la domnul Toader. Ca om, pot sa-l inteleg. Cred ca Toader a fost ciudos. Rezultatul obtinut de mine in Parlament a fost spectaculos”, a precizat liberalul.

Ministrul penelist a mai declarat ieri si ca il asteapta pe Mircea Toader sa ajute la realizarea unei noi strategii nationale in domeniul energetic. “Eu il astept pe Toader sa-si puna semnatura pe aceasta strategie. Sint scriitor si nu mai e nevoie sa vad doar semnatura mea pe o strategie. E o vorba, pe strategii si dictionare nu e niciodata bine sa semnezi singur. Mircea Toader nu trebuie transformat intr-un Pico de la Mirandolla al strategiei energetice romanesti. El este un functionar onest si constiincios”, a marturisit Vosganian.

Primim Electrocentrale, dar cind?

Ministrul Economiei si Comertului a subliniat ieri ca este unul dintre politicienii care sprijina trecerea centralele electrotermice in administrarea municipalitatilor. “Atitudinea noastra a fost, de la inceput, in favoarea trecerii electrocentralelor in grija consiliilor locale. Nu va pot spune insa cind se va intimpla acest lucru la Galati. Pina joi nu ma voi putea ocupa de subiect pentru ca sint prins de alte probleme”, a declarat ministrul Economiei.

In fine, intrebat daca il va demite pe Cristian Istrate de la societatea Electrocentrale, asta fiind una dintre dorintele liderului democratilor galateni, Varujan Vosganian a raspuns: “Eu am obiective mai ample decit domnul Toader”.

Varujan Vosganian a venit la Galati pentru a vedea daca platforma lui Stolojan poate pune in pericol stabilitatea PNL. Ministrul liberal a aflat ca, din fericire pentru penelisti, mina lunga a lui “Stolo” nu a fost suficient de lunga pentru a putea dezbina organizatia partidului liberal de pe malul Dunarii.