Deputatul galatean Bogdan Ciuca continua sa declare ca fostii umanisti il sprijina pe Dan Voiculescu in lupta presedintelui conservator de a demonstra ca nu a facut politie politica

Prezent vineri la Galati, Bogdan Ciuca, purtator de cuvint al conservatorilor si lider al grupului parlamentar PC din Camera Deputatilor, nu a ezitat sa declare ca subiectul "Felix" este unul creat artificial de anumite persoane. "Nu cred eu ca tema colaborarii lui Dan Voiculescu cu fosta Securitate intereseaza un mare segment din populatia tarii. Cred ca doar anumite categorii de virsta mai sint interesate de teme care au in centrul discutiilor perioada de dinainte de ‘89. Eu, spre exemplu am un nepot care stie doar ca Nicolae Ceausescu a fost un imparat rau", a declarat deputatul galatean. Bogdan Ciuca considera ca scandalul notelor informative catre securitate semnate "Felix" nu atinge interesele Partidului Conservator si nici nu a dus la o scadere a partidului in optiunile electoratului. "Cu toate acestea nu pot sa spun ca scandalul 'Felix' nu a avut urmari in rindul populatiei. Din sondajele pe care le-am facut am observat ca exista un segment de populatie care este mai reticenta in privinta Partidului Conservator, insa acest segment oricum nu era electoratul nostru", a sustinut Bogdan Ciuca. Lupta lui Voiculescu de a demonstra ca nu a facut politie politica este una personala, nascuta din intentia de a demonstra ca dosarul "Felix" este unul contrafacut, a mai declarat Bogdan Ciuca.

Laude pentru presedinte

In dorinta de a-l ajuta pe Dan Voiculescu, Bogdan Ciuca a exagerat in anumite momente. Astfel deputatul galatean a declarat ca, intr-o nota informativa a Securitatii, presedintele conservator era descris ca fiind "un foarte abil negociator si o persoana zgircita cu banul public". "Daca s-ar fi facut aceasta descriere in 2006, Dan Voiculescu ar fi fost considerat cel mai bun politician si cel mai bun administrator al fondurilor de stat. Nu cred eu ca acum este cineva interesat daca cheltuie bine fondurile publice", a sustinut purtatorul de cuvint al Partidului Conservator. Liderul PC a mai atras atentia, in mod pertinent, asupra unor particularitati ale dosarului "Felix". "Este destul de suspect cum cele doua note informative semnate Felix au ca data ultima zi din an. Probabil ca cineva din Securitate nu avea planul de note informative realizat si s-a gindit sa rezolve cumva aceasta problema", a incheiat Ciuca.