Presedintele PC, Dan Voiculescu, a declarat ieri, ca reactie la solicitarea presedintelui Basescu privind desecretizarea dosarelor tuturor oamenilor politici, ca seful statului este ipocrit si nepriceput.
"Domnul Basescu e un nepriceput, nu se pricepe la nimic!", a afirmat Voiculescu, mentionand ca "daca am avut un presedinte comunist, daca dupa aceea am avut un presedinte mediocru, acum avem un presedinte nepriceput, care se pricepe doar la sforarii". Liderul PC a spus ca "Basescu se comporta in Romania precum Nicolae Ceausescu", adica "vrea sa conduca tot, vrea sa hotarasca tot, are ultimul cuvant", explicand ca "doreste sa fie prese-dinte, prim-ministru, seful SRI, seful SIE, seful spitalelor, ßeful scolilor, mai putin cel care sa faca poporul roman sa traiasca mai bine".
In ceea ce priveste prezentarea tuturor dosarelor politicienilor, de la parlamentari pana la consilieri, Voiculescu a subliniat ca "presedintele a facut o mare greseala", pentru ca "s-a autoexclus din cei care trebuie sa fie verificati" sau a uitat cu nerusinare "sa se treaca pe lista".

PD are lideri care au lucrat in Securitate

Totodata, Dan Voiculescu l-a acuzat ieri pe Traian Basescu de legaturi cu fosti ofiteri de Securitate, precum liderii filialelor din Dambovita si Salaj. "PD a ajuns pana acolo incat are lideri, nu membri, care au fost sefi birou Securitate", a spus Voiculescu, dand ca exemplu judetul Salaj. El a subliniat ca i se pare "o ipocrizie totala ca sa vii in fata poporului sa vorbesti de un sistem ticalosit cand tu patronezi un partid care are astfel de lideri".
Mai mult, liderul conservatorilor a cerut CNSAS sa verifice relatiile dintre presedintele Traian Basescu si liderul PD Dambovita, Marin Antonescu, despre care a spus ca a fost ofiter, dar i-a cerut si sefului statului sa vina cu lamuriri. El a adaugat ca nu va face o adresa oficiala catre CNSAS, considerand ca declaratia sa publica este suficienta si ca "membrii Consiliului isi vor face datoria". Intrebat de unde are dovezi ca mai multi lideri PD ar fi avut legaturi cu fosta Securitate, Voiculescu a raspuns ca nu are nevoie de dovezi atunci cand "exista carti de munca, legale, ale ofiterilor de Securitate respectivi".