Dezbaterile de la Curtea de Apel Bucuresti in cazul contestatiei lui Dan Voiculescu fata de decizia de politie politica data de CNSAS au fost amanate pentru 29 mai. Liderul PC si-a reafirmat disponibilitatea de a demisiona in cazul unui verdict de politie politica al Curtii, afirmand totodata ca presedintele Basescu a intervenit la DNA si la procuratura impotriva sa.

Avocatul liderului conservator Dan Voiculescu, Sergiu Andon, a declarat ca in cadrul dezbaterilor Curtii de Apel referitoare la contestatia lui Dan Voiculescu fata de decizia CNSAS s-a discutat despre probele de la dosar, afirmand ca a cerut instantei sa ia in considerare in judecarea dosarului stenogramele sedintelor CNSAS din 25 iulie si 7 august. Andon a spus ca a cerut audierea unei asa-zise victime a "colaboratorului Felix", dar cererea a fost respinsa, ca si cea privind interogatoriul CNSAS. Pe de alta parte, reprezentantul CNSAS a depus la dosar cateva documente clasificate. Andon a mai declarat ca Dan Voiculescu nu va fi audiat in proces, deoarece declaratiile acestuia nu sunt necesare.
Desi nu a participat la dezbateri, motivand cu agenda incarcata de evenimente importante, Voiculescu a trecut totusi "in fuga" pe la sediul Curtii de Apel. La iesire, liderul PC a declarat ca, in cazul in care instanta va lua o decizie politica, si el va lua decizia politica de a pleca din Senat. Voiculescu a declarat ca nu are semnat un angajament cu Securitatea si ca nu a fost ofiter de Securitate. "Nici macar Felix sau mai nou, simpatic, Felix Motanu', nu a dat note catre Securitate. Am dat note catre conducerea intreprinderii, unde se dadeau mii de note catre conducere. Daca instanta va lua o decizie politica si eu voi lua o decizie politica, adica plec din Senat. Adica sa convoc Congresul Partidului Conservator. Eu nu traiesc din politica si nu trebuie neaparat sa raman in politica. Se poate face in Romania politica si fara mine", a spus Voiculescu. El s-a referit si la decizia deputatului Mona Musca, precizand ca este un caz diferit de al sau, in sensul ca aceasta a avut un aranjament cu Securitatea.
Presedintele PC a mai sustinut ca presedintele Basescu face interventii la DNA si la "procuratura" impotriva sa si a familiei sale, incercandu-se astfel pe toate caile "anihilarea" sa. El a anuntat ca va aduce saptamana viitoare probe materiale concrete si marturii care demonstreaza ca Basescu a facut politie politica inainte de 1989, dar si ca acum acesta practica acte de politie politica.